MNOGI NE ZNAJU ZA OVU SKRIVENU FUNKCIJU NA RERNI: Svi profesionalni kuvari je koriste, mnogo je KORISNA!

Autor: M.O.

Lifestyle

07.03.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražite ovu funkciju, možda će vam značiti.

MNOGI NE ZNAJU ZA OVU SKRIVENU FUNKCIJU NA RERNI: Svi profesionalni kuvari je koriste, mnogo je KORISNA!

Foto: shutterstock

Da li ste ikada razmišljali o tome da koristite dno rerne za kuvanje hrane? Ova neobična tehnika, koju koriste i profesionalni kuvari, može potpuno promeniti ukus vaših omiljenih jela.

U nastavku ćemo istražiti kako ova metoda utiče na hranu i šta treba imati na umu prilikom korišćenja ove tehnike.

Grejanje i specifičan ukus hrane

Kuvanje hrane na dnu rerne omogućava joj da bude u direktnom kontaktu sa toplotom i grejanjem koje dolazi sa donje površine rerne. Ovo može rezultirati specifičnim ukusom hrane, a pojedini kuvari tvrde da je ovo naročito efikasno za pripremu celog pileta ili ćurke, pice i hleba.

Republika

Foto: pixabay.com

Svaka rerna ima sakrivenu funkciju

Pre nego što se upustite u kuvanje na dnu rerne, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora. Prema preporukama sajta "Food52", potrebno je ukloniti ramove i postaviti papir za pečenje kako bi se postigli najbolji rezultati. Takođe, preporučuje se da se rerna prethodno zagreje na temperaturu od 220-250 stepeni Celzijusa.

Važno je napomenuti da ova tehnika možda neće dati iste rezultate u svim tipovima rerni, posebno u zavisnosti od materijala od kojeg je rerna napravljena. Metalno dno rerne treba biti dovoljno čvrsto da izdrži težinu hrane, dok određeno posuđe može reagovati drugačije na visoke temperature. Takođe, neke rerne imaju specifičan dizajn sa otvorima na dnu, što može uticati na proces kuvanja. U takvim slučajevima, najbolje je konsultovati se sa proizvođačem rerne ili pažljivo proučiti uputstva pre nego što se odlučite za kuvanje na dnu rerne.

Kuvanje na dnu rerne može predstavljati fascinantnu inovaciju u kuhinji, ali je važno biti pažljiv prilikom eksperimentisanja sa ovom tehnikom. Ukoliko ste spremni da istražite nove načine pripreme hrane, ovo bi mogla biti sjajna prilika da unesete osveženje u svoju kulinarsku rutinu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading