SKANDAL POTRESA FRANCUSKU KULTURU: Slavna glumica optužila filmskog reditelja za silovanje! OGLASIO SE I ON!

Autor:

Zabava

08.02.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska glumica Džudit Godreš (51) podnela je prijavu protiv filmskog reditelja Benua Žakoa (77), optužujući ga da ju je silovao u detinjstvu

SKANDAL POTRESA FRANCUSKU KULTURU: Slavna glumica optužila filmskog reditelja za silovanje! OGLASIO SE I ON!

Foto: LOU BENOIST / AFP / Profimedia, Avalon.red / Avalon / Profimedia

Glumica tvrdi da ju je reditelj silovao davne 1986. godine, kada je imala svega 14 godina, kao i za naknadne prestupe koji su se dogodili tokom njihove veze koja je trajala do 1990-ih.

Kako prenosi BBC, francuski tužioci otvorili su preliminarnu istragu nakon što je glumica Džudit Godreš (51) podnela prijavu protiv filmskog reditelja Benua Žakoa (77), optužujući ga da ju je silovao u detinjstvu.

U ranom delu svoje karijere Godreš je bila poznata po ulogama u dva rediteljeva filma "Prosjaci" (1987) i "Razočarani" (1990). Ikona francuske kinematografije igrala je u brojnim filmovima, uključujući "Noćenje" (2015), "Španski stan" (2002) i "Čovek sa gvozdenom maskom" (1998).

Nedavno je spomenula svoju vezu s Benuom Žakoom, doduše ne spominjući ga imenom, u autobiografskoj TV emisiji pod nazivom "Ikona francuske kinematografije".

Prošlog meseca ga je prozvala na društvenim mrežama rekavši da je to odlučila nakon što je pogledala dokumentarac iz 2011. u kojem je reditelj govorio o svom odnosu s adolescentkinjom.

Na njene optužbe za silovanje reagovao je i slavni reditelj, koji je u intervjuu za novine "Le Monde" rekao da "odlučno poriče navode i optužbe Džudit Godreš".

Benu Žako režira filmove od sredine 1970-ih, a njegova drama "Zbogom, moja kraljice" iz 2012. otvorila je 62. Međunarodni filmski festival u Berlinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading