PIJAN NAPISAO I SNIMIO PESMU! Hit Plavog orkestra PUN NELOGIČNOSTI, Loša priznao: "TEKST NEMA VEZE S VEZOM!"

Autor:

Zabava

05.02.2024

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivena tajna pesme "Bolje biti pijan nego star".

PIJAN NAPISAO I SNIMIO PESMU! Hit Plavog orkestra PUN NELOGIČNOSTI, Loša priznao: "TEKST NEMA VEZE S VEZOM!"

Foto: Tanjug/J. PAP

Rok bend Plavi orkestar napravio je mnogo hitova, a jedan od najvećih "Bolje biti pijan nego star" mnogima je i omiljeni. Pesma je nastala 1985. godine, a pevač i frontmen grupe Saša Lošić Loša svojevremeno je i sam priznao da tekst nema veze s vezom!

Tek posle dve i po decenije Loša je javno progovorio o tome kako je pesma nastala.

Nastala je nakon ljubavnog poraza, jedna devojka je htela da me ošiša, to je bio povod da se vidimo, tada je rekla, čekaj me na tramvajskoj stanici pored gimnazije, ali ona se nije pojavila. Otišao sam u jedan kafić i kažu mi da smo se tad baš napili, ja se toga ne sećam, ali su mi govorili, da sam često podizao čašu piva i govorio "Bolje biti pijan nego star. Ostalo mi je to negde u podsvesti da bi to bio baš dobar refren - izjavio je Loša u jednoj emisiji i priznao da je pesmu napisao i otpevao u alkoholisanom stanju.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Dodao je i da pesma ima mnogo nelogičnost, ali da je to uvideo tek 25 godina kasnije.

Uhvatim se u razmišljanju, pevam 25 godina i nikad to nisam primetio. I onda sam počeo da kopam po pesmama i video da je pola potpuno iracionalno. Reči nemaju veze jedna s drugom, nema radnje i logike, a ljudima je svejedno - zaključio je pevač.

"Kad pomislim na te stara ljubavi

 žao mi je što smo bili samo dobri dugovi"

Ovi stihovi mnogima su zaparali uši, pa se često na društvenim mrežama vodi polemika ko je tu kome šta - jesu li dvoje bili u vezi ili su samo drugovi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading