SVETSKE ZVEZDE SLAVE NAŠ BOŽIĆ: Manekenka promenila veru zbog milijardera, a poznati glumac zbog PRELEPE SRPKINJE!

Autor:

Zabava

07.01.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima onih koje obavezuje pravoslavno poreklo, ali najviše ljubav i poštovanje su na prvom mestu!

SVETSKE ZVEZDE SLAVE NAŠ BOŽIĆ: Manekenka promenila veru zbog milijardera, a poznati glumac zbog PRELEPE SRPKINJE!

Foto: Shutterstock

Pojedine slavne ličnosti su pristupile pravoslavlju, dok ima i onih koji najradosniji hrišćanski praznik po starom julijanskom kalendaru poštuju zbog porekla ili svojih patrnera. 

Britanski glumac Kristijan Bejl, koji je više od dve decenije u braku sa manekenkom srpskog porekla, Sandrom Blažić, poznatijom kao Sibi, zbog nje je prihvatio pravoslavnu veru. 

Republika

Foto: YouTube/ Daily mail

Kristijan Bejl oženjen je prelepom Srpkinjom Sandrom Blažić

Posle venčanja sa Srpkinjom poznati glumac počeo je i da slavi Božić 7. januara.

Srpski zet Bastijan Švajnštajger, koji je oduševljen našim narodom, kada je oženio teniserku Anu Ivanović, prihvatio je i neke običaje.

Foto: Instagram.com/ anaivanovic

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger slave oba Božića

Nemački fudbaler je tako pored svog katoličkog, prihvatio i naš pravoslavni Božić, pa se u domu poznatog para najradosniji hrišćanski praznik obeležava dva puta.

Glumica srpskog porekla Stana Katić, koju je i naša publika obožavala kao Kejt Beket u seriji "Castle", slavi oba Božića. Pošto su joj roditelji Srbi, nije se odrekla 7. januara, dok 25. decembar proslavlja jer se hrišćanski praznik u njenoj zemlji tada obeležava. 

Foto: instagram.com/drstanakatic

Stana Katić oduševila je srpsku publiku kao Kejt Beket u seriji "Castle"

Popularna glumica Dženifer Aniston drži do svojih grčkih korena, pa shodno tome i do pravoslavnog Božića.

Foto: Shutterstock

Dženifer Aniston ima grčko poreklo i ponosi se time

Njen otac Džon je rođen sa imenom Janis Anastasakis na ostrvu Krit u Grčkoj. Glumica je poznata i kao neko ko veoma često donira novac Grčkoj pravoslavnoj crkvi.

Jedna od najpoznatijih starleta sveta Kim Kardašijan s ponosom ističe svoje jermensko poreklo.

Foto: Printscreen/Instagram/kimkardashian

Kim Kardašijan ne zanemaruje svoje korene

Njen otac Robert je preminuo, ali ona je nastavila da neguje ljubav i poštovanje prema njemu i svom nasleđu. Zbog toga slavi Božić 7. januara. Isto tako, zbog dece i surpuga, obeležava ovaj praznik i po novom gregorijanskom kalendaru, koji pada 25. decembra. 

Manekenka Naomi Kembel nema pravoslavno poreklo, ali je tokom veze sa ruskim milijarderom Vladislavom Doronjinom prišla Ruskoj pravoslavnoj crkvi. Od tada njen Božić je ovaj koji pada 7. januara. 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Naomi Kembel zbog ljubavi pristupila pravoslavlju

Proslavljeni glumac Tom Henks je takođe pristupio pravoslavlju kada je sklapao svoj drugi brak sa glumicom Ritom Vilson.

Foto: instgaram.com/tomhanks

Rita Vilson je prevela i Toma Henksa u pravoslavlje

Kako je njen otac pravoslavac iz Bugarske, a majka grčko-albanskog porekla, Vilsonova je sa Henksom smisao pronašla u pravoslavnoj crkvi.

Ćerka nekadašnje ruske glumice Galine Loginove i srpskog doktora Bogdana Jovovića, Milica Bogdanovna Jovović, koja je rođena u Kijevu, Božić slavi kao Srbi i Rusi. Mila je i svoju ćerku krstila u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Los Anđelesu.

Poznata komičarka i glumica Elizabet Stamatina Fej, vuče pravoslavne korene po majci Grkinji. Ona takođe slavi Božić posle Nove godine, jer poštuje stari julijanski kalendar i praznik je za nju umesto 25. decembra - 7. januara.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading