TUGA: Preminuo glumac iz Sopranovih!

Autor:

Zabava

31.12.2023

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ričard Romanus preminuo je u 80. godini!

TUGA: Preminuo glumac iz Sopranovih!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Uprkos svojoj dugoj i uspešnoj karijeri, slavni glumac Ričard Romanus preminuo je u 80. godini života u privatnoj bolnici u Volosu, Grčka, 23. decembra. Vest o njegovoj smrti potvrdio je njegov sin Robert Romanus.

Ričard Romanus bio je poznat po svojim istaknutim ulogama u različitim ostvarenjima, među kojima se ističe njegova uloga Ričarda LaPene u četiri epizode popularne serije "The Sopranos". Takođe, publika pamti njegov glas koji je pozajmio likovima u filmu "Čarobnjaci" iz 1977. godine.

Rođen 8. februara 1943. godine u Vermontu, Ričard je odrastao u Konektikatu. Nakon što je diplomirao filozofiju na Univerzitetu u Sinsinatiju 1964. godine, proveo je godinu dana na pravnom fakultetu pre nego što se posvetio glumi. Usavršavao je svoje glumačko umeće kod Lija Strazberga u Karnegi holu.


Ričard Romanus će zauvek ostati upamćen po svojim doprinosima svetu glume, a njegova uloga u "The Sopranos" ostaje deo nasleđa koje je ostavio iza sebe.

Inače, Romanus je rođen u Baru, Vermont, od sina Ajlin (rođene Maloof) i dr Rejmonda Romanosa. Živeo je u Vest Hartfordu, Konektikat, a 1964. diplomirao je filozofiju na Univerzitetu Ksavijer, pre nego što je studirao glumu kod Lija Strazberga u Actors Studio u Njujorku. Njegov mlađi brat Robert Romanus je takođe glumac. Obojica su se pojavila u MacGiver epizodi "Prodigal" 1985. godine. Bio je libanskog porekla. 20. maja 1967. oženio se Tinom Bolman; imali su sina pre razvoda 1980. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading