POZNATOJ GLUMICI DIJAGNOSTIKOVAN RAK: Objavila bolne reči koje kidaju dušu (FOTO)

Autor: P. R.

Zabava

23.12.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest saopštila u trenutku velikog bola zbog gubitka dobre prijateljice!

POZNATOJ GLUMICI DIJAGNOSTIKOVAN RAK: Objavila bolne reči koje kidaju dušu (FOTO)

Foto: XPOSUREUK / Backgrid UK / Profimedia

Samanta Vomak

Britanska glumica Samanta Vomak nedavno je u javnosti otvorila svoje srce i progovorila o teškoj borbi sa opakom bolešću - rakom dojke. Nakon što joj je u avgustu dijagnostikovan ovaj oblik raka, započela je izuzetno težak period lečenja i hemoterapije. Međutim, uprkos svemu, hrabra glumica se vratila na scenu i nastavila sa svojom karijerom.

Jedna od emotivnih tačaka u ovoj priči je činjenica da je Samanta objavila svoju dijagnozu istog dana kada je preminula pevačica Olivija Njuton Džon. U svojoj objavi, Vomak je podelila fotografiju sa pevačicom i napisala:

- Bilo je ovo najmagičnije veče u mom životu. Sada i ja započinjem svoju borbu sa bolešću i osećam se veoma emotivno.

Inače, simptomi raka dojke mogu biti različiti, a u početnom stadijumu obično nisu prisutni. Međutim, moguće je osetiti grudvicu u dojci, koja obično nije bolna, ili primetiti sekret iz dojke, inverziju bradavica ili promene na koži preko dojke. Važno je napomenuti da većina grudvica u dojci nije kancerozna, ali je uvek neophodno da ih proceni lekar.

Republika

Foto: WLHN / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Samanta Vomak

Kada je reč o dijagnozi karcinoma dojke, ona obično uključuje nekoliko koraka. To može obuhvatati pregled dojke, mamografiju, ultrazvuk ili magnetnu rezonancu, kao i biopsiju. Biopsija, koja je uzimanje komadića tkiva dojke, je najpouzdaniji način dijagnostikovanja raka dojke. Postoje različite tehnike za uzimanje uzoraka tkiva, a lekari će odabrati najprikladniju u svakom konkretnom slučaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading