PREMINUO SLAVNI TENISER, OTAC ČUVENOG MUZIČARA: Ostavio je neizbrisiv trag, tužne reči slamaju srca!

Autor:

Zabava

21.12.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premio Torben Urlih, bivši teniser, filmski stvaralac, muzičar, pesnik, novinar i slikar!

PREMINUO SLAVNI TENISER, OTAC ČUVENOG MUZIČARA: Ostavio je neizbrisiv trag, tužne reči slamaju srca!

Foto: Pixabay

Sveća

Torben Urlih, otac slavnog bubnjara "Metalike" Larsa Urliha, preminuo je u 95. godini, a tužnu vest je na društvenim mrežama saopštio čuveni muzičar.

- 95 godina avantura, jedinstvenih iskustava, radoznalosti, pomeranja granica, izazivanja statusa kvo, tenisa, muzike, umetnosti, pisanja... I dosta danskog suprotnog stava. Hvala ti beskrajno! Volim te, tata - napisao je Lars. 

Republika

Foto: Youtube.com/Printscreen

Lars Urlih, bubnjar benda "Metalika"

Inače, Larsov otac Torben je rođen u Danskoj 4. oktobra 1928. godine i ostavio je veliki trag u više oblasti. On je bio filmski stvaralac, muzičar, teniski profesionalac, pesnik, radio i novinski novinar i slikar. Tenisom se profesionalno bavio između četrdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Bavio se raznim umetničkim oblicima, uključujući film, muziku i novinarstvo. Kao teniser je osvojio nekoliko turnira, uključujući Otvoreni turnir u Štutgartu 1953. godine i odigrao je preko 1000 mečeva Dejvis kupa.

Voleo je džez muziku, školovao se za Rojters i davao doprinos u nekoliko danskih džez časopisa. Pedesetih je osnovao džez bend inspirisan Nju Orleansom, u kojem je svirao klarinet.

2005. godine osnovao je muzičku grupu pod nazivom "Instead Of" sa Lori Goldston, koja je inače radila sa "Nirvanom" i drugim poznatim muzičarima. Album "Oakland moments: cello, voice, reuniting (rejoicing)" izdao je u 92. godini.

Torben je korežirao dva filma; "The Ball And The Wall" iz 1988. sa Gilom de Kermadekom i "Body & Being: Before The Wall" iz 2002. sa Rikom Njuom i Moli Martin. Takođe se pojavio u filmovima Jorgena Leta, "Motion Picture" (1969) i "Moments Of Play" (1986), piše "NME".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading