GLUMAC ZVERSKI PRETUČEN DO SMRTI: Dva meseca bio u komi, a informacija o počiniocima ledi krv u žilama!

Autor:

Zabava

16.04.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati glumac Dragan Maksimović Maksa preminuo je od posledica brutalnog prebijanja.

GLUMAC ZVERSKI PRETUČEN DO SMRTI: Dva meseca bio u komi, a informacija o počiniocima ledi krv u žilama!

Foto: Youtube

Pre tačno 24 godine, srpsku javnost potresla je tragična vest o prebijanju glumca Dragana Maksimovića Maksa od strane huligana. Ovaj incident se dogodio 18. novembra 2000. godine, u restoranu "Beli grad", nakon izgubljene utakmice, kada su nasilnici, motivisani predrasudama, brutalno napali Maksimovića. On je, nažalost, nakon dva meseca preminuo od posledica prebijanja.

Maksimović je bio žrtva zverskog napada jer su nasilnici, zbog njegove tamnije puti, pogrešno pretpostavili da pripada romskoj nacionalnosti. Ovo je dovelo do brutalnog prebijanja glumca, koji se zbog zdravstvenih problema nije mogao adekvatno suprotstaviti napadačima. Još jedan šokantan momenat bio je nedostatak reakcije vlasnika restorana i prolaznika, koji su ostali nemi posmatrajući nasilje.

Republika

Foto: Youtube

Dragan Maksimović Maksa

 

Posledice ovog surovog napada su bile teške, s obzirom na Maksimovićevu astmu, dijabetes i nedavnu operaciju katarakte. Nakon prebijanja, utvrđeni su prelomi butne kosti i karlice, a komplikacije su dovele do pada u komu i, nažalost, do smrtnog ishoda.

Do poslednjeg dana je odbijao da identifikuje napadače i govorio je ''da se ovi mladi ljudi ne hapse''.

Podsetimo, Maksa je ostvario više od 60 uloga u pozorištu i na filmu, a jedne od najpoznatijih su u filmovima ''Crni bombarder'', ''Lepa sela lepo gore'', '' Poslednji krug u Monci'', ''Rane'', ''Nož'', kao i serije ''Gore dole'', ''Otpisani'', ''Otvorena vrata'' i mnoge druge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading