MATANIĆ PROZIVAO LEČIĆA! Hrvatski reditelj se predstavljao kao zaštitnik žena, a OVAKO je komentarisao optužbe na račun srpskog glumca!

Autor:

Zabava

09.04.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal potresa hrvatsku kulturnu scenu, a poznati reditelj koga optužuju da je seksualno uznemiravao glumice tokom snimanja ne tako davno predstavljao se kao borac za ženska prava.

MATANIĆ PROZIVAO LEČIĆA! Hrvatski reditelj se predstavljao kao zaštitnik žena, a OVAKO je komentarisao optužbe na račun srpskog glumca!

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ, ATA Images

U jeku skandala kada je Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića za silovanje hrvatski reditelj Dalibor Matanić prokomentarisao je celu situaciju. Povodom Lečićeve video poruke objavljene na Jutjubu kojom se srpski glumac obratio javnosti oglasio se Matanić i dao svoj sud o celoj situaciji.

Lečić je tada u svom obraćanju istakao da tom porukom želi da se obrati Danijeli Štajnfeld.

 

 

- Danijela, ako sam te ikad u bilo kom trenutku, potezu, misli, slučajnom gestu, namernom gestu, uvredio, povredio, ponizio, ako sam bilo koju ženu uvredio na takav način da je stekla utisak da sam nekulturan, agresivac, predator, onda se duboko izvinjavam i tebi, Danijela, i svakoj ženi koja se osetila ugroženom, podcenjenom. I pred Danijelom ću reći: 'Reci istinu, Danijela, samo smo bili partneri u poslu, maksimalno sam se trudio da shvatiš koju ulogu igraš' - rekao je tada Lečić i u svom obraćanju negirao da je došlo do bilo kakvog kontakta između njega i Danijele Štajnfeld rekavši da je spreman da "stavi ruku na Bibliju".

Ove reči prokomentarisao je i Dalibor Matanić, koji je u petak priznao da je seksualno uznemiravao kolegice.

- Jednom kad odrastem hteo bih da napravim nešto tako jezivo kao što je samouverena izjava Lečića o optužbama za silovanja - napisao je tada Matanić na Tviteru (današnji X) i dodao heštegove #nisamtražila i #podrška. 

 

 

Hrvatska policija pokrenula je istragu o slučaju reditelja Dalibora Matanića, koji se javno oglasio na društvenim mrežama i priznao da je seksulalno uznemiravao glumice, kao i da je zbog toga izgubio angažmane.

Matanić je rekao da je sve radio pod uticajem droge i alkohola i izrazio žaljenje zbgo toga, a naveo je i da se prijavio u ustanovu za lečenje zavisnosti.

Iskreno i neizmerno žalim zbog svojih neprimerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osećaj uznemirenosti i nelagode. Nisam bio svestan svog pogrešnog pristupa prema koleginicama izvan seta. Ne postoji opravdanje ni izvinjenje za moje postupke. Poznat sam po specifičnom, rubnom humoru i radikalnim metodama rada ne bi li glumci bili što bolji u kadru, no ništa ne opravdava ako nekome izazovete osećaj nelagode - naveo je Matanić, između ostalog, i dodao:

Naš posao je užasno stresan, ali to me naravno nikako ne opravdava. Voleo bih pre svega da u ovome budem primer drugim kolegama, reč je o vrlo osetljivom terenu u kom se neki od nas očito ne snalaze najbolje. Delu žena već sam se lično ispričao i molio za oproštaj. Nastaviću to najponiznije i s punim respektom da radim tokom lečenja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading