JAVILA SE PRVA ŽRTVA DALIBORA MATANIĆA! Prikupljaju se dokazi da je uznemiravao glumice, OGLASILA SE JELENA VELJAČA!

Autor:

Zabava

09.04.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalibor Matanić priznao je da je seksualno uznemiravao koleginice pod uticajem droge i alkohola.

JAVILA SE PRVA ŽRTVA DALIBORA MATANIĆA! Prikupljaju se dokazi da je uznemiravao glumice, OGLASILA SE JELENA VELJAČA!

Foto: ATA Images

Skandal potresa hrvatsku kulturnu scenu. Reditelj Dalibor Matanić priznao je da je uznemiravao koleginice pod uticajem droga i alkohola i u ispovednoj poruci na Fejsbuku zatražio oproštaj od oštećenih glumica. Nakon toga ugasio je profil na ovoj društvenoj mreži, zatim ga juče ponovo "aktivirao", a zatim ubrzo ponovo ugasio.

U slučaj Dalibora Matanića uključila se policija koja prikuplja dokaze o njegovom neprimerenom ponašanju prema glumicama, a iako službenih prijava još uvek nema, jedna devojka se javila Udruženju "Solidarna", pišu hrvatski mediji.

Republika

Foto: Profimedia

Dalibor Matanić

- Javila nam se prva žena koju ćemo podržati u njenim potrebama. Mi nikada ne teramo žene da prijave policiji, to je potpuna njena odluka. O tome još nismo pričali. Nama je bitno da je podržimo - izjavio je upravnik udruženja Ivan Blažević za Dnevnik Nove TV.

I Akademija dramske umetnosti pozvala je studente da prijave ako su imali uznemirujućih iskustava.

Glumica Jelena Veljača iz Inicijative "Spasi me" kaže da je šok čuti ovako nešto o osobi koja je znala da se uhvati ukoštac s temama koje se nisu otvarale.

- On je sebe nazivao borcem za ženska prava. Čini mi se da o tome govori i ova njegova serija "Šutnja", a sve vreme ispod toga postoji taj jedan predatorski impuls, to ne može biti ništa drugo nego ogroman šok - istakla je Veljača.

Takođe, Hrvatsko društvo reditelja je oštro osudilo Matanićevo ponašanje i pozvali žrtve da sve prijave jer, kako su poručili, sve to mora da se iskoreni. Međutim, za sada prijavu nisu dobili.

Republika

Foto: twitter.com/printscreen

Jelena Veljača

- Kad stigne prijava, mi ćemo postupati po našem praviliniku, statutu - rekao je Danilo Šerbedžija iz Hrvatskog društva reditelja. 

Akademija dramskih umetnosti u Zagrebu je saopštila da je prekinula saradnju s Daliborom Matanićem, optuženim za seksualno uznemiravanje žena, potvrdio je danas Dekanat ADU. "Akademija dramske umetnosti najoštrije osuđuje postupke Dalibora Matanića koji su nedavno objavljeni u medijima. Saradnja s Daliborom Matanićem završetkom zimskog semestra je okončana, a u svetlu uznemiravajućih činjenica neće se obnoviti", naveli su iz Dekanata ADu u odgovoru na pitanje Hine.

Nakon toga se na Fejsbuku oglasio sam Matanić priznanjem da je uznemiravao koleginice pod uticajem droge i alkohola, izrazio žaljenje te naveo da se prijavio u ustanovu za lečenje zavisnosti.

Iskreno i neizmerno žalim zbog svojih neprimerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osećaj uznemirenosti i nelagode. Nisam bio svestan svog pogrešnog pristupa prema koleginicama izvan seta. Ne postoji opravdanje ni izvinjenje za moje postupke. Poznat sam po specifičnom, rubnom humoru i radikalnim metodama rada ne bi li glumci bili što bolji u kadru, no ništa ne opravdava ako nekome izazovete osećaj nelagode - naveo je Matanić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading