OSAM GODINA BEZ LEGENDARNOG DRAGANA NIKOLIĆA: Ove detalje njegove ljubavne priče sa Milenom Dravić sigurno niste znali!

Autor:

Zabava

11.03.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati detalji iz života Milene Dravić i Dragana Nikolića.

OSAM GODINA BEZ LEGENDARNOG DRAGANA NIKOLIĆA: Ove detalje njegove ljubavne priče sa Milenom Dravić sigurno niste znali!

Foto: Programski arhiv RTS

Na današnji dan 2016. godine preminuo je srpski glumac Dragoslav Gaga Nikolić.

Dragan Nikolić je rođen 20. avgusta 1943. godine u Beogradu i odrastao na Crvenom krstu. Upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju, ali se prebacio u Drugu ekonomsku školu i već u drugom razredu polagao prijemni ispit za Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju, koju upisuje sa 17 godina kao najmlađi student.

Od 1969. godine je bio u vezi sa glumicom Milenom Dravić. Venčali su se 1972. godine u pauzi snimanja jednog filma, a kuma im je bila Jelisaveta Seka Sablić.

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

Dragan Nikolić i Milena Dravić

 

Odnos Dragana i Milene je bio primer svetlosti i normalnosti, kako u braku tako i u životu.

Njihova povezanost je bila toliko jaka da su i filmski događaji poprimili drugačiji tok zbog njihove podrške i saveta.

- Sećam se kako je Dragan razmatrao ulogu u filmu "Ko to tamo peva", a uloga šlager-pevača nije bila prvobitno namenjena njemu. Ipak, Milena je bila ta koja ga je ubedila da je prihvati. I on je, poput Džimija Barke u "Mrtav i beo", stvorio remek-delo od te uloge - govorio je Zelenović i otkriva kada je bio poslednji susret s Milenom:

- Naš poslednji izlazak na scenu bio je na Paliću i to ostaje duboko urezano u mom sećanju. Milena, sva ozarena, nije se dobro osećala, ali kada je stupila na scenu, zračila je energijom. Čak i kada je najavila da ne može duže ostati na bini, imala je snage za još. Njihova humanost i skromnost su bili neosporni. Često su davali sebe drugima, i to bez pompe i buke. Dragan je bio čovek koji bi, čim bi pročitao o nečijoj bolesti, odmah reagovao i pružio pomoć. Njihova zaostavština je ogromna. Generacije koje dolaze imaju obavezu da je čuvaju i prezentuju jer su to ljudi koje nikada ne smemo zaboraviti. O njima se mogu ispričati priče koje odišu toplinom i ljudskošću. Ostavili su neizbrisiv pečat ne samo u filmskoj industriji već i u srcima svih koji su ih poznavali. Ova sećanja i priče o Dragi i Mileni neka nas podsećaju da su veličina i čovečnost često u malim gestovima ljubavi i pažnje prema drugima - zaključio je Zelenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading