NOVI MJUZIKL NA SCENI MADLENIJANUMA: Ekipa predstavila "Company", EVO KOGA ĆEMO VIDETI NA SCENI!

Autor:

Zabava

05.03.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijera je zakazana za 15. mart.

NOVI MJUZIKL NA SCENI MADLENIJANUMA: Ekipa predstavila "Company", EVO KOGA ĆEMO VIDETI NA SCENI!

Foto: Foto Nebojša Mandić

Mjuzikl "Company" stiže pred domaću publiku 15. marta, a priča o problemima koji muče mladića Roberta konačno će "oživeti" na sceni Opere i teatra Madlenijanum. Ekipa nove muzičke komedije predstvila je danas ovo zahtevno delo Stivena Sondhajma, a 15 velikih glumačkih imena dočaraće priču o usamljenosti, strahu od vezivanja uvijenu u brodvejski raskoš.

Glavna uloga Roberta pripala je Slavenu Došlu, a pored njega igraju Tanja Živković, Tatjana Dimitrijević, Jelena Jovičić, Vanja Milačić i Danijel Sič, Branislava Podrumac i Žarko Stepanov, Ivana Popović i Hadži Nenad Maričić, Olivera Bacić i Petar Đurđević, Nataša Marković i Nikola Bulatović.

Reditelj Nebojša Bradić istakao je da nije bilo lako među stotinama mjuzikala koji se igraju po svetu izabrati "onaj pravi".

- Odabir Stivena Sondhajma je veliki izazov. On je bog mjuzikla, pre dve godine je preminuo i ostavio bogato nasleđe u muzičkom teatru. Ovaj mjuzikl se bavi određenim problemom, a on se nalazi u glavi Roberta. Mjuzikl je prvi put izveden sedamdesetih godina prošlog veka - rekao je reditelj.

Vesna Šouc, koja je muzički pripremila komad, diriguje predstavom i i zajedno sa Jovanom Jezdović je uradila prepev stihova, scenograf je Geroslav Zarić, koreograf je Vera Obradović, kostimograf Marina Medenica, a prevod su uradili Zoran i Ivana Paunović. 

Originalna produkcija na Brodveju iz 1970, koju je radio i režirao Harold Princ, dok je orkestraciju radio Džonatan Tunik, nominovana je za rekordnih 14 nagrada Toni, osvojivši šest. 

Republika

Foto: Foto Nebojša Mandić

Slaven Došlo

"Company" je bio među prvim „knjiškim“ mjuziklima koji su se bavili savremenim zabavljanjem, brakom i razvodom, i značajan je primer „konceptualnog mjuzikla“ bez linearnog zapleta. U seriji vinjeta, "Company" prati neženju Bobija u interakciji sa svojim oženjenim prijateljima, koji priređuju žurku za njegov 35. rođendan.

Slaven Došlo je objasnio da je ovo komad o modernoj vrsti usamljenosti koja se dešava u društvu i pitanju koje se i postavlja u 35. godini: šta ja želim u životu i kako da pobedim strah od vezivanja koji je aktuelan u ovom konzumerističkom društvu.

Vanja Milačić, igra lik Sare, i ovo je njena prva uloga u mjuziklu,a ona se nada, kako kaže, da neće biti i poslednja. Glumci su prilikom predstavljanja komada isticali da od prve probe vlada izuzetno pozitivna atmosfera, te da se svi osećaju kao porodica.

Reprizna izvođenja mjuzikla "Company" su 15. i 31. marta na Velikoj sceni Madlenijanuma.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading