ZAKAZANA PREMIJERA FILMA POSVEĆENOG TIJANI JURIĆ! Priču o majci koja je izgubila ćerku dočarali su OVI GLUMCI! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Zabava

29.02.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Živić je ovde odigrao poslednju ulogu, a Nebojša Glogovac iako je želeo, nažalost, nije doživeo da se pojavi u filmu.

ZAKAZANA PREMIJERA FILMA POSVEĆENOG TIJANI JURIĆ! Priču o majci koja je izgubila ćerku dočarali su OVI GLUMCI! (FOTO+VIDEO)

Foto: Foto Zeder produkcija

Ubistvo Tijane Jurić potreslo je javnost u Srbiji, a ovaj stravični događaj pretočen je i u filmsku priču. Beogradska premijera najavljivanog i dugoočekivanog filma srpsko-američke koprodukcije "48 sati i 1 minut" rediteljke Sonje Alekse održaće se 21. marta u MTS dvorani, a odmah nakon toga ovo ostvarenje dobija svoj bioskopski život širom Srbije, i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima.

Film čiji je scenario poveren istaknutim glumcima naše scene posvećen je devojčici Tijani Jurić, čije je tragično stradanje pre tačno deset godina ostavilo duboki ožiljak u našem narodu i javnosti. Kako se navodi u saopštenju, "48 sati i 1 minut" ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.

Glavnu ulogu Lene u ovom filmu tumači Klara Hrvanović, devojčica koja je oduševila publiku u filmu "Leto kada sam naučila da letim".

Foto: Foto Zeder produkcija

 

Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

Prema rečima autora filma ova priča obuhvata odlike srpskog naroda, kulture i tradicije i priča je očima žene, majke koja je izgubila ćerku. Pogledajte trejler:

 

 

- Veoma smo bili inspirisani da kroz ovaj film otkrijemo srce i dušu ove otporne i nesalomive zemlje, da prikažemo snagu njenog naroda. Protagonistkinja Aleksandra je bačena u opasan svet, gde njeni najbliži umesto da joj pruže podršku, oni sumnjaju u njen zdrav razum. Međutim, Aleks zbog nade, te srpske otpornosti i uspomene na dečiji smeh, ni jednog momenta ne odustaje u potrazi za Lenom, koja je njen suncokret u polju uništenja - rekla je Sonja Aleksa.

Scenario filma "48 sati i 1 minut" poveren je istaknutim imenima naše scene, glumcima Nataši Ninković, Radivoju Raši Bukviću, Vanji Ejdus, Marini Ćosić, Klari Hrvanović kao i preminulom glumcu Marku Živiću. Legenda filma Nebojša Glogovac, nažalost nije doživeo da odigra svoju planiranu ulogu za ovaj film.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading