LIK U FILMU "SUNCE MAMINO" NAZVAN PO DEVOJČICI UBIJENOJ U "RIBNIKARU"! Reditelj otkrio sve detalje!

Autor:

Zabava

13.02.2024

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostvarenje Koste Đorđevića večeras će premijerno biti prikazano u beogradskoj MTS dvorani.

LIK U FILMU "SUNCE MAMINO" NAZVAN PO DEVOJČICI UBIJENOJ U "RIBNIKARU"! Reditelj otkrio sve detalje!

Foto: ST-N Pancic

Novi film "Sunce mamino" reditelja Koste Đorđevića prati tinejdžera Relju, koji organizuje bakinu sahranu sve samo da bi smuvao lepu Anu. Uz to, pratimo njegov problematičan odnos sa majkom Olgom, koju igra Branka Katić, i proživljavamo realne probleme šesnaestogodišnjaka u Beogradu.

Premijera filma zakazana je za večeras u MTS dvorani, a reditelj Kosta Đorđević otkrio je kako se rodila ideja za ovakvu emotivnu priču. Ono što u njoj najviše boli jeste posveta "Za Anči" na početku filma, a Đorđević objašnjava šta se krije iza nje.

Republika

Foto: ST/B. Jovanović

Reditelj Kosta Đorđević

- Film je posvećen devojčici Ani, koja ja ubijena u OŠ "Vladislav Ribnikar". To je ćerka mog dobrog druga i njoj sam posvetio "Sunce mamino" - emotivno je saopštio reditelj tokom predstavljanja filma.

Upravo njeno ime nosi i glavna junakinja u filmu, koju igra Alisa Radaković.

- Siguran sam da bi ona porasla u tu neku Anu iz našeg filma i da bi se i u nju neko ovako zaljubio, kao Relja u svoju Anu - dodao je Đorđević.

Ideju za scenario dobio je davne 2004. godine, a sve je poteklo iz ličnog iskustva.

- Meni je tada umrla baka i imao sam ozbiljan razgovor sa svojom majkom. Shvatio sam koliko se njen odnos sa majkom, mojom bakom, reflektuje na moj odnos s njom. Tada nisam bio dovoljno zreo da se uhvatim ukoštac sa ovom temom. "Sunce mamino" je višeslojna priča o zaljubljivanju, porodičnim odnosima, sukobima generacija, prijateljstvu, Beogradu i suočavanju sa smrću - kaže nam Đorđević u čijem filmu vidimo da Olga (Branka Katić) nema dobar odnos sa svojom majkom, te njen sin Relja organizuje sahranu svoje bake.

Republika

Foto: Youtube.com/MCF MegaComFilm

 

Đorđević dodaje da je pisanje scenarija bio mukotrpan posao.

- Morao sam da napišem više ruku i da sve linije priče spojim u jedan film. To je bilo izuzetno komplikovano. Ipak, ušli smo u snimanje sa tačnim scenarijom, a zatim smo u montaži oblikovali šta će od svega toga da ispliva na površinu i kako ćemo tačno da ispričamo ovu priču. S obzirom na to da sam pisao scenario, ali i bio u montaži imao sam potpunu kontrolu nad filmom - ponosan je reditelj.

Obišao je, kaže, svaki centimetar ovog grada kako bi pronašao idealne lokacije na kojima će oživeti svoju priču o tinejdžerskim problemima.

- Tinejdžeri su najviše na udaru, društvo i okolnosti ih formiraju u to kakve će osobe postati. Naravno, uz njih i porodica. Kroz njih najbolje mogu da prikažem na koji način društvo utiče na njih i kako sve reflektuju u određenim poduhvatima u potrazi za ljubavlju jer osećaju da je nemaju - priča nam reditelj.

Iako Branka Katić i Pavle Čemerikić na platnu deluju kao neprijatelji, u stvarnosti je potpuno drugačije.

Republika

Foto: Youtube.com/MCF MegaComFilm

 

- Baš su se zbližili. Pavle se zbližio i sa njenim sinom Luijem - otkriva reditelj odnose na snimanjima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading