FILM "POSLEDNJI STRELAC" SNIMLJEN ZA 15 DANA! Nenad Jezdić progovorio o svom liku, pa poručio: "Praštanje je jedini pravi put!"

Autor:

Zabava

12.02.2024

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo ostvarenja Darka Nikolića, majstora trilera, premijerno će biti prikazan 12. marta.

FILM "POSLEDNJI STRELAC" SNIMLJEN ZA 15 DANA! Nenad Jezdić progovorio o svom liku, pa poručio: "Praštanje je jedini pravi put!"

Foto: ATA Images

U sali jednog prestoničkog bioskopa danas je medijima predstavljeno novo igrano ostvarenje "Poslednji strelac", nastalo pod rediteljskom palicom već dokazanog majstora trilera Darka Nikolića. Tvorac filma "Jedini izlaz" i serije "Nemirni", kojom je osvojio publiku željnu uzbudljive priče i traganja za počiniocem zločina, sada se upustio u novu avanturu i zajedno sa glumcima Nenadom Jezdićem, Miodragom Mikijem Krstovićem, Milošem Timotijevićem, Aleksandrom Belošević i Natašom Marković "skockao" slagalicu prepunu drame i akcije.

- Volim izazove. Dobio sam zanimljiv tekst i rekao: "Hajde da probamo". Saradnja sa glumcima je bila odlična, a imali smo veoma izazovne uslove budući da je film trebalo snimiti za vrlo kratak vremenski period. Ipak, mislim da smo uspeli u svojim zamislima i prezadovoljan sam kako je sve ispalo - rekao je Nikolić.

"Poslednji strelac" je akcioni triler sa jakom dramskom pričom glavnog junaka inspektora Nenada Kuruzovića, koji nakon smrti supruge uviđa besmisao svog života, provodi dane sa svojim psom Čedom i čita knjige. Sve do trenutka kada se posle decenije provedene u inostranstvu u Beograd vrati njegov neprijatelj Atanasije, poznati balkanski kriminalac koji je umešan u ubistvo supruge Kuruzovića. E tada počinje prava akcija!

Foto: ATA Images

Glavna uloga poverena je Nenadu Jezdiću, koji priznaje da ga je inspirisala životna priča njegovog Kuruzovića.

- Svaki glumački izazov podrazumeva saosećanje prema rečima, idejama koje pisac stvori i empatiju sa tim šta pisac hoće da kaže sadržajem. Morao sam da pronađem inspiraciju suštinsku, emocionalnu, a našao sam je u tome što ovaj karakter svodi svoj životni račun. On je ostao sam, život ga je doveo u fazu na emocionalnu razmenu sa psom, verovali ili ne, i tek sa ponekim čovekom. Najizazovnije mi je bilo da dočaram lika koji svoju najizrazitiju emocionalnu razmenu uspostavlja sa psom i sa spomenikom svoje tragično preminule žene. Tu sam našao najveći prostor za igru i radost prilikom rada na ovom projektu. Ta komunikacija mi je bila najinspirativnija - kaže glumac i dodaje da su ovaj film radili "vrhunski profesionalci i ljudi sa puno umeća".

Mada je osuđen na život "vuka samotnjaka", koji je na svojoj koži osetio svu surovost života onog trenutka kada mu je žena mučki ubijena, Kuruzović ipak, videćemo na kraju, u sebi pronalazi snagu da oprosti.

Republika

Foto: ATA Images

Aleksandra Belošević

- Moj junak prašta, to je stvar koja čeka svakog od nas u nekim svojim ishodištima. Duboko sam lično uveren da je praštanje jedini pravi put. Naravno, jedini koji daje pravi oprost nije ovozemaljski entitet - dodao je Jezdić.

Glavnog zlikovca, kriminalca Atanasija koji ne bira sredstva da se obračuna sa neprijateljima, u filmu igra iskusni Miki Krstović.

 - Dobar deo karijere igrao sam kontroverzne likove. Ovo jeste bio izazov, ali u ovakvom timu sve je jednostavnije. U ovom radu sam zaista uživao. Kad sam pročitao scenario i video ko će mi biti partneri na setu nisam imao dileme! Najviše scena snimio sam sa Aleksandrom Belošević i sve dobro što sam napravio u ovom filmu je zahvaljujući njoj, ona je divan partner - rekao je glumac, dok je njegova partnerka dala više detalja o svom liku:

- Igram operativca najvećeg narko bosa, koji obavlja sve prljave poslove. To je moja prva filmska uloga i neizmerno sam zahvalna reditelju i produkciji na pruženoj prilici. Velika je sreća za mladog glumca da sarađuje sa ovakvim veličinama. Barbara je negativac, a reditelj mi je kostimom rešio svaku neodumicu u kom pravcu moj lik treba da ide - dodala je Aleksandra.

Republika

Foto: ATA Images

Aleksandra Belošević

Miloš Timotijević u "Poslednjem strelcu" igra pripadnika službe, još jednog neprijatelja glavnog junaka.

- Oni se poštuju, ali je interes između njih i to je ono što mi je bilo zanimljivo i od čega sam krenuo prilikom rada na ovoj ulozi. Sa Jezdom sam oduvek hteo da radim još od Akademije. Dosad smo imali samo sitna susretanja. Ovo smo morali da snimimo za petnaestak dana, a bar duplo je potrebno za film, međutim sam scenario je imao tu mogućnost da se ovako brzo snimi. Imali smo sreće da imamo Darka Nikolića na kormilu, nesreća što je bila jako velika vrućina, a sve ostalo je išlo nekako svojim tokom - kaže Timotijević i dodaje da se svaka priča o službi uvek odvija u četiri oka, pa je tako i u ovom filmu.

Scenario je napisao Branislav Janković, koji je istakao da njegovi junaci nisu crni ili beli, već da se u njima kriju "50 nijansi sive".

- Svaka dobra priča počinje sa onim "jednog dana". E tako je i mene jednog dana pozvao producent Nikola Burovac i rekao mi: "Treba mi triler". Rekao sam mu da imam dramu, pa smo u "Poslednjem strelcu" pomešali triler, dramu i akciju - ponosan je scenarista.

Republika

Foto: Foto Željka Hajdarević

 

Burovac: Priželjkujemo 100.000 gledalaca

Producent filma "Poslednji strelac" Nikola Burovac rekao je da u svemu što radi želi da bude najbolji.

- Uvek želiš da ostvariš dobar rezultata, a 100.000 gledalaca bi bio dobar start - rekao je Burovac, na šta je Jezdić dodao: "Ja idem na milion!".

Brzi, efektni i hirurški precizni

"Poslednji strelac" je sniman prošlog leta, a od početka do kraja snimanja prošlo je svega 15 dana. Kako je istakao Nenad Jezdić, reditelj je tačno znao šta treba da radi, pa je sam rad na setu bio vrlo prijatan.

- Teško pozicije smo lako savladavali. Uporediću to sa pričom jednog mog prijatelja, koji je prisustvovao hirurškoj operaciji. Kad sam ga pitao kako to izgleda rekao mi je: "Nema viška pokreta". Tako smo i mi bili brzi, efektni i učinkoviti - rekao je glumac.

Beogradska premijera filma zakazana je za 12. mart, sutradan će film biti prikazan u Novom Sadu, da bi od 14. marta započeo svoj bioskopski život.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading