ŠEST GODINA OD SMRTI NEBOJŠE GLOGOVCA! Ispovest oca pokojnog glumca: Laž je da sam sinu držao opelo na sahrani!

Autor:

Zabava

09.02.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre šest godina napustio nas je jedan od najvećih srpskih glumaca.

ŠEST GODINA OD SMRTI NEBOJŠE GLOGOVCA! Ispovest oca pokojnog glumca: Laž je da sam sinu držao opelo na sahrani!

Foto: ATA Images/Stefan Tomašević

Legendarni glumac Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine na Institutu ta onkologiju i radiologiju Srbije u 49. godini nakon kraće bolesti. 

Njegov odlazak ostavio je prazninu na kulturnom nebu Srbije, ali je Glogi nastavio da živi kroz svoje uloge koje je ostvario na filmu, televiziji i pozorištu tokom višedecenijske karijere.

U decembru 2017. godine saznao je da boluje od raka i zato je pomoć potražio i na jednoj klinici u Nemačkoj, ali bez uspeha. U jedinom javnom obraćanju glumčev otac prota Milovan Glogovac opisao je sinovljeve poslednje dane. 

Republika

Foto: Youtube /printscreen

 

Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošemn stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je bila stalno sa njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njim. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao. Oko osam uveče Milica nam se javila. Kaže nam: "Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom... U petak oko dva po ponoći"... Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela - ispričao je on.

Na početku razgovora za Novosti otkrio je kako zapravo nije bio svestan glumačke veličine svog sina zbog toga što je on za porodicu predstavljao pre svega figuru sina, brata, supruga i oca.

Taj deo njegove ličnosti za nas je bio vrlo interesantan, a što se tiče umetničke vrednosti - to su drugi procenjivali. Verovatno mi ne bismo mogli da budemo objektivni zbog osećanja da je to naše dete. Gluma je specifičan posao i svakako nam je bilo stalo da pokaže prave rezultate. Kada je krenuo tim putem, imali smo jedan drugačiji razgovor - rekao je prota Milovan Glogovac i dodao da isprva nije verovao da će nnjegov sin uspeti da upise glumu.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

- Moj uslov je bio da upiše i teologiju. Nebojša je zaboravio to obećanje kasnije. Govorio sam "bolje da bude dobar glumac, nego loš sveštenik". I dalje smatram da je završio teologiju, mnogo bi mu koristilo u poslu kojim se bavio.

Prota Milovan Glogovac je veoma emotivno govorio o sinu i istakao da se u medijima iznova ponavljala velika laž da je on držao opelo na sahrani. 

- Dok smo mi živi, molitva je veza sa onima koji više nisu sa nama. Bogu se obraćamo kao prijatelju, kao jednom od nas koji je prošao kroz ljudke probleme i zbog toga je u stanju da shvati naš bol i tugu. 40 godina sam sahranjivao ljude i mlade i stare i decu i pokušavao da im kao sveštenik pružim utehu, dam nadu, očuvam veru. Ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu. Moram da dodam da je velika neistina da sam ja sinu držao opelo na sahrani - rekao je on.

Republika

Foto: ATA Images

 

Nebojša je bio vernik i suštinski vezan za crkvu, a više puta se suočio sa situacijom da ukradu krst sa groba Nebojše Glogova na mestu gde je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu što mu je posebno teško palo.

- Nema dana da na njegovom grobu ne zateknem cvet. Imao je očigledno mnogo poštovalavaca. Ploča je uvek sređena, obrisana, nekoliko sveća gori - rekao je sveštenik Milovan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading