Glogovčev otac progovorio nakon pet godina: Drugi put kradu krst sa Nebojšinog groba! Doneću i treći, mora da stoji versko obeležje

Autor:

Zabava

31.01.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac kaže da namerava da stavi kameni krst, pošto su bronzani i drveni prethodno nestali sa mesta gde mu je sin sahranjen.

Glogovčev otac progovorio nakon pet godina: Drugi put kradu krst sa Nebojšinog groba! Doneću i treći, mora da stoji versko obeležje

Foto: ST/D. KADIĆ, N. Pančić

Otac glumca Nebojše Glogovca protojerej-stavrofor Milovan Glogovac otvorio je dušu gotovo pet godina nakon prerane smrti sina, koji je preminuo u 49. godini posle kraće bolesti, i otkrio da snagu da podnese bol i tugu, koji ne prolaze, pronalazi u veri. On je u emisiji "Dok anđeli spavaju" ispričao da mu nisu dozvolili da na sinovljev grob postavi krst na mestu gde je sahranjen, u Aleji zaslužnih građana, što mu je posebno teško palo jer je Nebojša bio vernik i suštinski vezan za Crkvu.

Foto: youtube.com/printskrin

Glogovčev otac Milovan otvorio dušu Marini Rajević Savić

Međutim, otac Milovan od ideje da postavi versko obeležje na Nebojšin grob ne odustaje ni danas iako su dva krsta već nestala s Glogovčeve večne kuće.

- Dan posle sahrane, kad smo došli na grob, bilo je mnogo cveća i venaca, kao i drveni krst. Nije ga bilo kad sam došao sledeći put. Objasnili su mi da su ga stavili ispod ploče jer u Aleji zaslužnih građana nije predviđeno da stoje verska obeležja. Ne pitajući nikoga, otišao sam u jednu livnicu i napravio krst od bronze, koji je doskora stajao. Da li su ga sklonili ili ga je neko ukrao, ne znam. Nameravam da stavim kameni krst, mora da stoji versko obeležje - poručio je protojerej-stavrofor i dodao:

- Nema dana da na njegovom grobu ne zateknem cvet. Imao je očigledno mnogo poštovalaca. Ploča je uvek sređena, obrisana, nekoliko sveća gori. Drago mi je zbog toga.

Foto: ST/D. LUKIĆ


Tokom razgovora s Marinom Rajević Savić, Milovan je priznao da nije baš uvek bio potpuno svestan Nebojšinog talenta.

- On je za porodicu predstavljao, pre svega, figuru sina, brata, supruga i oca. Taj deo njegove ličnosti za nas je bio vrlo interesantan, a što se tiče umetničke vrednosti - to su drugi procenjivali. Verovatno mi ne bismo mogli da budemo objektivni zbog osećaja da je to naše dete. Da je stvarno vrhunski glumac, shvatio sam kad je na Filmskom festivalu u Puli dobio nagradu za najbolju mušku ulogu u filmu "Ustav Republike Hrvatske" iako je pre toga igrao Dražu Mihajlovića - rekao je s roditeljskim ponosom i prisetio se kako je imao veliku želju da sin krene njegovim stopama, da kao i on postane svešteno lice, ali da se Glogi ipak opredelio za glumu.

Foto: youtube.com/ TVLongPlay

Nebojša Glogovac preminuo je u 49. godini posle kraće bolesti

- Gluma je specifičan posao i svakako nam je bilo stalo da pokaže prave rezultate. Kada je krenuo tim putem, imali smo jedan drugačiji razgovor. Nebojša je prvo upisao psihologiju. Jedan od profesora Braća Ognjanović šalio se da je on od Nebojše napravio glumca jer ga je dva puta oborio. Kad je video da tu treba da se zapne, da se radi, odlučio je da pređe na glumu. Rekao sam: "Važi", smatrajući da neće položiti prijemni. Moj uslov je bio da upiše i teologiju, ali je zaboravio na to obećanje. Govorio sam: "Bolje da bude dobar glumac nego loš sveštenik."

U veri pronalazim snagu da očuvam sebe u bolu!

Republika

Foto: printscreen/instagram.com

Tuga za Nebojšom Glogovcem ne prolazi

Prota Milovan, koji je godinama, kao sveštenik, držao opela i nastojao da pruži utehu ljudima kad izgube bližnje, otkrio je i kako se on borio da sačuva nadu i veru u momentu u kom je njega zadesila smrt sina, koja mu je promenila život.

- Dok smo mi živi, molitva je veza s onima koji više nisu s nama. Bogu se obraćamo kao prijatelju, kao jednom od nas koji je prošao kroz ljudske probleme i zbog toga je u stanju da shvati naš bol i tugu. Ja sam 40 godina sahranjivao ljude, i mlade i stare i decu, i pokušavao da im, kao sveštenik, pružim utehu, dam nadu, očuvam veru. Ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu. Moram da dodam da je velika neistina da sam ja sinu držao opelo na sahrani - zaključio je Milovan.

Prve glumačke korake napravio je u crkvi

Milovan se prisetio i Nebojšinih prvih glumačkih koraka, koje je, prema njegovim rečima, napravio baš u crkvi.

Tu je stekao odnos prema publici i javnosti, recitovao, pevao, bio je grlat i glasan... Nakon toga krenuo je u Dramsku grupu Radio Beograda, kod Mike Aleksića, od 12. do 18. godine. Voleo je glumu i voleo da odlazi kod dede na selo. Tu se formirao i njegov slobodarski duh - ispričao je otac.

Republika

Foto: Iinstagram.com

Nebojša Glogovac nije želeo da bude sveštenik već glumac

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading