GRAĐANI SE TESTIRAJU NA SVE MOGUĆE VIRUSE! Rezultati brzo stižu, a evo koliko košta PAKET TESTOVA "PCR NA TRIDEMIJU"

Autor:

Vesti

09.02.2024

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domovi zdravlja širom Srbije su puni!

GRAĐANI SE TESTIRAJU NA SVE MOGUĆE VIRUSE! Rezultati brzo stižu, a evo koliko košta PAKET TESTOVA "PCR NA TRIDEMIJU"

Foto: Tanjug/AP

Epidemiološka situacija u Srbiji i dalje izaziva zabrinutost kod mnogih, što rezultira povećanim interesovanjem za privatno testiranje na različite respiratorne bolesti.

Uz to, dolazi do širenja ponude laboratorija koje sada vrše PCR testove na različite viruse, što omogućava pacijentima da istovremeno provere prisustvo više virusa.


PCR test na tridemiju - jedinstvena ponuda laboratorija

Jedna od novih usluga koja se ističe jeste paket testova pod nazivom "PCR na tridemiju". Ovom metodom se istovremeno detektuju četiri respiratorna virusa iz brisa nosa, među kojima su kovid, influenca A i B i respiratorni sincicijalni virus (RSV). Rezultati ovog testa se dobijaju istog dana, a pacijenti mogu dobiti potvrdu o prisustvu ili odsustvu ovih virusa po ceni od 6.000 dinara.

Dijagnostika velikog kašlja

U dijagnostici velikog kašlja, laboratorije nude testiranje na osnovu kliničke slike, nazofaringealnog brisa, PCR testa i seroloških testova. Takođe, određivanje IgM, IgG i IgA antitela može pomoći u dijagnostici infekcije koju izaziva bordetela pertusis, a cene ovih testova se kreću od 1.550 do 2.600 dinara.

PCR test na morbile

Metodom PCR testa može se obaviti testiranje na morbile po ceni od oko 6.700 dinara. Rezultati ovog testa se dobijaju do pet dana, a lekar postavlja dijagnozu na osnovu kliničke slike i uz pomoć laboratorijskih testova specifičnih IgM i IgG antitela.

Antigenski brzi testovi i druge opcije

Pored PCR testova, laboratorije takođe nude antigenske brze testove za koronu, grip, adenovirus i rotavirus, kao i testove za određivanje adeno i rotavirusa u stolici. Cene ovih testova se kreću od 1.400 do 1.900 dinara za brze testove na influencu, od 600 do 1.800 dinara za testove na adeno i rotavirus, i oko 1.800 dinara za antigenski brzi test na koronu.


Povećana dostupnost i raznovrsnost testiranja na virusna i bakterijska oboljenja omogućava građanima Srbije da brzo i efikasno provere prisustvo različitih virusa i bakterija. Ovi novi trendovi u testiranju pružaju pacijentima veću kontrolu nad svojim zdravljem i omogućavaju brže postavljanje dijagnoze i lečenje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading