NAŠ ČUVENI GLUMAC POSLEDNJE DANE PROVEO NAPUŠTEN I SAM: Žena ga držala u ZATVORU! Niko nije znao gde je sahranjen (FOTO)

Autor:

Zabava

04.02.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužan kraj legende srpskog glumišta!

NAŠ ČUVENI GLUMAC POSLEDNJE DANE PROVEO NAPUŠTEN I SAM: Žena ga držala u ZATVORU! Niko nije znao gde je sahranjen (FOTO)

Foto: youtube.com

Vlastimir Đuza Stojiljković, jedan od najistaknutijih srpskih glumaca, preminuo je 2015. godine, a njegovo mesto počinka bilo je dugo obavijeno tajnom. Međutim, nedavno se saznalo da je urna sa njegovim posmrtnim ostacima položena u grobnici porodice njegove druge supruge Dušanke Stojiljković, na periferiji beogradskog Novog groblja.

Njegov kolega i prijatelj Vlasta Velisavljević otkrio je da nije znao gde je Đuza sahranjen, budući da nije prisustvovao ni sahrani, ni kremaciji.

- Niko nije znao gde je sahranjen, ali saznalo se. Jedan radnik Ateljea 212 pratio je njegovu suprugu od kuće, kada mu je davala 40 dana, i tako je otkrio gde je položena urna - rekao je svojevremeno Velisavljević i dodao da, po želji Đuzine supruge, nikome nije bilo dozvoljeno da ga posećuje tokom poslednjih meseci života.

Republika

Foto: youtube.com

Vlastimir Đuza Stojiljković

Đuzin brat je optuživao Dušanku da je tajno sahranila glumca i da nije ispunila njegovu poslednju želju da bude sahranjen na groblju u Ribarskoj banji, gde su sahranjeni njihovi preci.

- U monografiji 'Vlastimir Đuza Stojiljković' autora Zorana Jovanovića moj brat je izjavio da bi voleo da ga sahrane na groblju u Ribarskoj banji. U tom mestu nam je deda sahranjen, a roditelji su nam tamo bili učitelji - pričao je jednom prilikom Nenad Stojiljković, rođeni brat velikog srpskog glumca i dodao:

- Držala ga kao u zatvoru. Moj odnos s bratom i njegovom suprugom bio je korektan. A onda dolazi do njegove bolesti, o čemu me Dušanka nije obavestila, a o tome saznajem u kafiću. Zovem je i pitam: "Zašto?" Njen odgovor je smešan: "Đuza mi je rekao, pri čistoj svesti, da ti ne kažem da ne bi nekome rekao". Da je to laž, bilo mi je jasno, jer kod moždanog udara ni svest ni govor više nisu čisti.

Republika

Foto: PrintscreenJutjub

Tužan kraj legende srpskog glumišta

Đuzin brat tvrdio je da Dušanka nije obavestila porodicu o Đuzinoj bolesti, te da mu nije dozvoljavala da ga posećuje tokom boravka u staračkom domu Lug. 

- Što dalje od ljudi. Bojala se i iz samo njoj znanih razloga smatrala da ga treba izopštiti od prijatelja, obožavalaca i rodbine. Naravno, to je njen razrađeni scenario, koji će izvesti do kraja. Prebacuje ga sa ozbiljnom crevnom bolešću, klostridijom, koja se ne leči u staračkim domovima. Ali njen cilj i nije bio da se on izleči, jer da je to htela, mogla ga je poslati i u Beč - rekao je Stojiljković.

Nenad je istakao da je Đuza proveo osam meseci sam u sobi, pod njenim nadzorom, sve do njegove smrti.

Republika

Foto: youtube.com

Vlastimir Đuza Stojiljković

- Saznajem od sestara da ga vrlo retko posećuje, već komunicira preko mobilnog telefona, čiji broj, naravno, ni meni nije dala. Odlazim konačno u taj dom Lug, ali na vratima čeka me upravnik, koji ne dozvoljava da vidim brata, naglašavajući da oni sa Đuzinom ženom imaju ugovor da ga niko ne može posećivati - rekao je Nenad i opisao da tek kada je zapretio da će da dovede novinare i policiju, dovolili su mu da vidi brata i to na deset minuta:

Nije teško pronaći odgovor zašto je Đuza proveo osam meseci sam u sobi s pogledom na tavan. Pa to je njen scenario. Kako neko može da završi s bolešću koju je imao a da je ne leči? Uskoro je i stigao odgovor koji je mnoge ražalostio, ali možda ne i nju: Đuza je umro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading