ZVANIČNO SAOPŠTENJE POVODOM PIRATIZOVANJA FILMA "NEDELJA": Evo šta se krije iza pozadine svega!

Autor:

Zabava

03.02.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglašavanje iz produkcije filma ,,Nedelja" nakon piratizovanja filmskog dela.

ZVANIČNO SAOPŠTENJE POVODOM PIRATIZOVANJA FILMA "NEDELJA": Evo šta se krije iza pozadine svega!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jedan od osumnjičenih za neovlašćeno deljenje linka filma „Nedelja“ uhapšen je danas, zahvaljujući brzoj akciji odeljenja za visokotehnološki kriminal u okviru MUP-a. Ovaj film je poslednjih nedelju dana nelegalno distribuiran preko različitih platformi i sajtova, nakon čega je veći broj ljudi počeo da deli linkove.

Svaki srpski film koji je poslednjih pet godina imao veliku gledanost u bioskopima je piratizovan, ali nikada se to nije desilo posle samo sedam dana od premijere i nikad u ovoj meri, kao što je slučaj sa Nedeljom. To ukazuje da je ova nelegalna praksa uzela maha i da se izvršioci tih dela pripremaju za njihovo činjenje već nakon same najave filma“, istakao je Vladan Anđelković, producent filma Nedelja.

Foto: Pelicula production

Film ,,Nedelja"

 

Film Nedelja, koji prikazuje istinite događaje iz života čuvenog pevača narodne muzike Džeja Ramadanovskog, vrlo brzo je oborio rekorde u broju gledalaca u bioskopima, koji je dostigao 100.000 za samo pet dana. I pored nezapamćene piraterije, film nastavlja da beleži sjajne rezultate i za dve nedelje od prikazivanja pogledalo ga je gotovo 300.000 gledalaca. Producent filma poručuje da bi taj broj bio sigurno i veći da nije došlo do ilegalnog deljenja.

Uz pomoć veštačke inteligencije smo u roku od samo nekoliko sati uspeli da blokiramo skoro sve piratske snimke. Zahvalni smo našoj policiji, odeljenju za visokotehnološki kriminal, tužilaštvu i Upravi kriminalističke policije na brzoj akciji koja je sprovedena i najavi hapšenja svih koji su počinili ovo krivično delo. Naš advokatski tim pridružiće se postupcima protiv onih koji su u tome učestvovali“, dodao je Vladan Anđelković.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Husa Alijević

 

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije za svako neovlašćeno objavljivanje, snimanje i umnožavanje autorskog dela predviđene su novčane kazne i kazna zatvora do tri godine ili do pet godina ukoliko se ovim putem pribavlja imovinska korist.

Distributer i producent filma pozivaju sve one koji film Nedelja nisu pogledali da dođu u bioskope i učine to na velikom platnu, ne samo zbog kompletnog uživanja u ovom filmskom ostvarenju, već i zbog činjenice da je i konzumiranje piraterije nezakonito.

Film „Nedelja“ nastavlja redovnu bioskopsku distribuciju širom Srbije, a u regionu publika je imala priliku da pogleda ovo ostvarenje u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji. Distribucija filma poverena je regionalnom distributeru Art Visti.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading