SRCE ČUJE RADOST! Gala koncert Dečje filharmonije u MTS Dvorani!

Autor:

Zabava

25.01.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalni koncert orkestra Dečje filharmonije biće održan 2. februara u 19.30 u MTS Dvorani.

SRCE ČUJE RADOST! Gala koncert Dečje filharmonije u MTS Dvorani!

Foto: Una Brkljac

Gala Koncert orkestra Dečje filharmonije pod nazivom "Srce čuje radost", na kom su solisti mladi violinista Mihailo Marjanović, flautistkinja Una Brkljač, oboistkinja Sofija Despić i violinistkinja Tara Laban, biće održan 2. februara u 19.30 u MTS Dvorani.  

Publici će se predstaviti više od 80 mladih izvođača pod dirigentskom palicom maestra Ljubiše Jovanovića, uz podršku dokazanog tenora Dušana Svilara, goste RocHoir Kids & Jovana Obradović i Flautino Lola klasik, dok će proslavljeni glumac Ivan Jevtović biti voditelj programa.

Gala koncert Dečje filharmonije već godinama pruža čaroliju posetiocima uzrasta 3-103 godine i pravi je način da se oseti duh magije početka jedne godine. Koncert organizuju fondacija "Deca deci" i MTS Dvorana.

Republika

Foto: Una Brkljac

 

Mladi, nagrađivani muzičari iz cele Srbije, spremaju raznovrstan program sa težištem na delima našeg čuvenog kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjaca, ali su na repertoaru i popularni hitovi, kao i etno i džez.

Najmlađi solista je violinista Mihailo Marjanović (8) koji će se predstaviti Vivaldijevim Prolećem, falutistkinja Una Brkljač (11) će svirati Karaijevu Grotesknu igru, dok će Sofija Despić i Tara Laban izvesti Bahov Koncert za obou i violinu. Tenor Dušan Svilar približiće nam melodije iz Rusije i Italije, Flautino Lola klasik izvešće Mokranjca, a za rok zvuk će se pobrinuti RocHoir Kids & Jovana Obradović.

Članovi Dečje filharmonije su talentovani učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz Srbije, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Neki od članova Dečje filharmonije su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije "Deca deci", koja tako pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Takođe, u cilju stvaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija "Deca deci" je od 2015. godine proširila aktivnosti i oformljen je Regionalni dečji orkestar koji čine deca iz 5 gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Skoplja.

Koncert Dečje filharmonije je svečanost za uši, ali i za dušu. Otvorite srce za muziku dece i čućete samo radost!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading