KONCERTIĆI ZA BEBE: Beogradska filharmonija ponovo svira za najmlađe

Autor:

Zabava

09.01.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prve nastupe u 2024. godini Beogradska filharmonija posvećuje najmlađoj publici, a popularni "koncertići" za bebe održavaju se od danas do 12. januara, od 11 i 12.30 u Sali Beogradske filharmonije, najavili su organizatori.

KONCERTIĆI ZA BEBE: Beogradska filharmonija ponovo svira za najmlađe

Foto: Printskrin/youtube

Za najmlađu publiku uzrasta 0-2 godine, orkestar izvodi najlepše valcere zajedno sa mladim dirigentom Vukom Volkov-Popovićem.

U dobro poznatoj muzičkoj igraonici u koju se pretvara sala Filharmonije, bebe i njihovi roditelji uživajće u spletu najlepših valcera koje za njih izvodi filharmonijski orkestar.

Već šest sezona, koncertići za bebe su najpopularniji program Beogradske filharmonije za koji se uvek traži karta više, pa je januarski ciklus koncerata u potpunosti rasprodat za samo nekoliko sati.

Zato Filharmonija na čijem je čelu bio prerano preminuli Ivan Tasovac, a danas Darko Krstić, najavljuje nova druženja sa bebama i njihovim roditeljima, bakama i dekama, od 12 do 14. februara, a ulaznice će biti u prodaji od 5. februara na filharmonijskoj blagajni, kao i onlajn tačno u 10 časova. Cena jedne karte je 700 dinara, a ona važi za jednu bebu i jednog pratioca.

Republika

Foto: Pixabay

 

Osim toga što uvode decu u svet klasične muzike od njihovih prvih dana, ovi koncerti su takođe vid edukacije koju sprovodi Filharmonija dajući šansu dirigentima mlađe generacije da stiču iskustva u radu sa orkestrom. 

Dirigent Vuk Volkov-Popović, koji će mališane povesti u svet valcera, rođen je u Beogradu 2000. godine. Muzičko obrazovanje je započeo u Osnovnoj i Srednjoj muzičkoj školi Vatroslav Lisinski a potom, 2019. godine, upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, odsek dirigovanje, u klasi Biljane Radovanović Brkanović.

Posebno mesto u njegovom muzičkom razvoju ima pevačko iskustvo u horu Beogradski glas, pod vođstvom kantautorke i filmske kompozitorke Aleksandre Kovač, od 2009. do 2016. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading