ĐOŠA BI DANAS SLAVIO 56. ROĐENDAN: Malo ko zna da je i u stvarnom životu PRONAŠAO ZLATNI ĆUP!

Autor:

Zabava

12.01.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre sedam godina napustio nas je Bogoljub Mitić, koji je maestralno dočarao lik Đoše u kultnoj seriji Siniše Pavića. Sa Tikom Špicem pronašao je zakopano blago, a njegov kum i kolega Predrag Smiljković otkrio je da se isti scenario desio i u privatnom životu.

ĐOŠA BI DANAS SLAVIO 56. ROĐENDAN: Malo ko zna da je i u stvarnom životu PRONAŠAO ZLATNI ĆUP!

Foto: Youtube.com printscreen

Na današnji dan pre 56 godina rođen je Bogoljub Mitić Đoša, koji je obeležio seriju "Porodično blago" pojavivši se u živopisnoj ulozi koja je obeležila njegov život. Đoša je postalo njegovo drugo ime i donelo mu je veliku popularnost. 

Osim što je preuzeo ime lika kojeg je tumačio u delu Siniše Pavića, Bogoljub je sa Đošom delio i istu sudbinu. Naime, kako je otkrio Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic, Đoša i on su i u stvarnom životu pronašli zlatni ćup baš kao u seriji!

Republika

Foto: Printscreen Youtube/RTS

 

Kako je Smiljković ispričao za Republiku, vozio je prijatelje na neko brdo kod Crne Trave da bi od vidovnjaka zatražili pomoć. Međutim, sudbina je uplela prste i njegov život se promenio iz korena. Nije ni znao da je baš tog dana ubo premiju.

- Vidovnjaci su tada bili popularni u narodu, pa sam vozio neke prijatelje kod čuvenog Grade da im prorekne sudbinu. U to vreme sam još bio student biologije i škola mi je nešto slabo išla, pa uvek, kad je bilo potrebno neko negde da se odveze, bio sam šofer. Tog dana, sećam se, bio sam mnogo umoran i zaspao sam u automobilu dok su prijatelji bili unutra kod vrača. Kad vidim trči taj moj drug i kaže mi: "Pepi, zove te Grade." Ja sav zbunjen pođem i vidim čoveka kako stoji na vratima i drži nešto u ruci. Bila je to mapa na kojoj su ucrtani put, voda, drvo i groblje - rekao je glumac svojevremeno za naš portal, pa dodao: 

Republika

Foto: ATA Images/Amir Hamzagić

 

Rekao mi je: "Tu imaš zakopano zlato, idi tamo i iskopaj ga." Uzmem onaj papir s mapom, vratim se kući i sve ispričam Đoši. I nas dvojica odlučimo da krenemo da kopamo. Kako su u blizini bile seoske kuće, jedan je morao da čuva stražu dok je drugi kopao. Pošto je to mesto pored groblja, ljudi su posle zvali popa. Niko nas nije uhvatio na delu, a ja sam posle ovo ispričao popu.

Ova zanimljiva priča dospela je do Pavića jer su Smiljkovićeva majka i Ljiljana Pavić bile školske drugarice i tako je nastalo "Porodično blago".

Đoša je iznenada preminuo u 49. godini 22. juna 2017. od posledica srčanog udara.

Ljut sam na njega što je rano otišao i tako nesmotreno. Meni lično kao kumu i saborcu užasno nedostaje. Setim se njega svaki dan. Nas dvojica smo odrasli zajedno i iz tog našeg druženja i priča nastali su Tika i Đoša, koji su bili inspiracija i Siniši Paviću - rekao je Tika Špic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading