"SAM U KUĆI" SVAKE GODINE GLEDATE, A OVE KLASIKE STE ZABORAVILI: 10 filmova koji će vam porodicu držati na okupu (VIDEO)

Autor: M. K. V.

Zabava

31.12.2023

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Praznične komedije, romantične i akcione drame, ali i tradicionalne priče u starom i novom ruhu, očaraće vas i ove Nove godine, Badnje večeri i Božića.

"SAM U KUĆI" SVAKE GODINE GLEDATE, A OVE KLASIKE STE ZABORAVILI: 10 filmova koji će vam porodicu držati na okupu (VIDEO)

Foto: Youtube/Rotten Tomatoes Classic Trailers

Novogodišnji i Božićni praznici za mnoge su asocijacija na toplinu porodičnog doma u kome se ušuškaju ispred TV ekrana uz neki dobar film.

Mi vas podsećamo na neke koji se uvek rado gledaju i ne mogu da dosade!

 

Sam u kući

 

Kraj godine gotovo je nezamisliv bez kultnog filma "Sam u kući" koji je već 30 godina prvi na top listama najgledanijeg prazničnog programa, jer prosto praznici bez ove komedije nisu praznici!

 

 

To je jedno od rethih ostvarenja koje je steklo toliku popularnost, da iako ga gotovo svi već znaju napamet, svake godine ga iznova gledaju i to uvek kao prvi put.

Radnja prati dečaka koji postaje heroj, kada ga roditelji koji otputuju za praznike slučajno zaborave i on ostaje sam kod kuće, te sprečava lopove da upadnu i razore je celu. Reditelj filma je Kris Kolambus, a glavnu ulogu tumači Makoli Kalkin. 


Ukoliko postoji neko na ovom svetu ko još nije pogledao ovaj film, mora to učiniti odmah! 


Deda Mraz 

 

Jedan od klasika koji se takođe često reprizira za novogodišnje praznike je i film "Deda Mraz", kome se uvek svi rado vraćaju, a ne bi trebalo da ga propustite ni ove godine!

 


To je možda jedna od najboljih uloga velikog Tima Alana, koji igra razvedenog oca Skota Kelvina. Kelvin biva zgrožen saznanjem da su njegova bivša žena i njen sadašnji suprug želeli da kažu njihovom sinu da Deda Mraz ne postoji. On pokušava da im objasni da moraju dečaka da ubede u magiju Božića i da je zaista reč o nejlepšem godišnjem dobu.

 

Prošlog Božića 

 

Šta je bilo jednog davnog Božića, otkriće nam romantični film "Prošlog Božića" iz 2019. godine, koji prati ljubavnu priču između Kejt i Toma.

 

 

Ona je na početku sasvim obična, svakodnevna, a onda najednom nastupa period u kome jednostavno ovim mladim ljudima ništa ne polazi za rukom.

London u kome se radnja odigrava pored njih postaje čaroban i poseban, tako da će i svi oni koji puste ovaj film za praznike uploviti u čaroliju ljubavi.

Vilenjak

 

Praznična euforija nezamisliva je i bez magičnih bića poput vilenjaka, a "Vilenjak" je američka bajkovita Božićna komedija iz 2003. godine sa elementima fantastike. Film je prilagođen svim uzrastima, pa zajedno može da ga gleda cela porodica.

Režiju potpisuje Džon Favro, po scenariju Dejvida Berenbauma. Glavnu ulogu tumači Vil Ferel koji glumi Badija, čoveka kog su odgajali Deda Mrazovi vilenjaci, a kada sazna za svoje pravo poreklo, kreće u Njujork kako bi upoznao svog biološkog oca. 

 


Jedne Badnje večeri pre mnogo godina, jedna se beba uvukla u torbu Deda Mraza punu poklona i igračaka, a da on to uopšte nije primetio. Odgajan kao vilenjak, Badi na kraju ipak odrasta u čoveka tri puta većeg i od najvećeg vilenjaka, te uviđa da se nikada necće uklopiti u život na Severnom polu. Jedne godine, Badi odluči da pronađe svoje pravo mesto u svetu, tačnije u Njujorku. On uspeva da nađe svog pravog oca, Voltera, koji se nalazi na Deda Mrazovom spisku zločestih, kao i desetogodišnjeg brata koji uopšte ne veruje u Deda Mraza i vilenjake. Badi shvata da je njegov zadatak da spasi Božić za svoju porodicu, kao i Njujork i celi svet.

 

Umri muški

 

Neverovatno, ali istinito je da je i akcioni film "Umri muški" zapravo Bižićni.

To su potvrdili autori filma i sam Brus Vilis.

 


Radnja se odvija na Badnje veče, a Džon Makejn sa suprugom odlazi na firminu proslavu praznika kada akcija počinje. Džon uspeva da nadmudri teroristu Hansa Grubera i spasi Božić. Pored akcije ovaj film ima sve što jedan praznični film treba da ima. Ukrasi, jelke i praznična atmosfera su u gotovo svakom kadru. Džon Makejn shvata koliko mu je porodica bitna i da bi sve uradio kako bi sačuvao svoju suprugu, pa na samom kraju odlučuje da više vremena provede sa njima. Pošto sam-samcat uspeva da pobedi grupu dobro organizovanih i pametnih kriminalaca, dešava se i pravo čudo da na kraju budu svi srećni i zadovoljni, što je karakteristično na završetak svakog Božićnog filma.  


Moj dečo je anđeo

 

Ruski film "Moj dečko je anđeo" opisuje današnjicu u Moskvi.

 

Studentkinja Aleksandra ne veruje u anđele, ali će joj susret sa jednim momkom promeniti dosadašnje shvatanje života... Radnja je smeštena u 21. vek. 

"Stotine i hiljade ljudi prođe pored tebe svaki dan. A ti ne možeš ni da pomisliš da se među njima krije neki anđeo", glavna je poruka ove romantične komedije na ruski način.


Neobično, lepo i čudesno, za svaku preporuku!


U stvari ljubav 

 

"U stvari ljubav" je jedna prelepa ljubavna komedija iz 2003. Režiser je Ričard Kertis.

Radnja filma, počinje pet nedelja pre Božića i prati nekoliko ljubavnih parova, čiji su glavni likovi međusobno povezani.

 


Šta se to događa i na koji način su svi ovi likovi međusobno povezani, pogledajte u filmu, dok uživate u prazničnoj čaroliji!

 

Božićna priča 

 

Ovo je kompjuterski, animirani film iz 2009. Snimljen je prema klasiku Čarlsa Dikensa.

 

 

Režiser "Božićne priče" je Robert Zemekis, a radnja prati starog krticu, koji se suočava sa duhovima Božića, prošlim, sadašnjim i budućim, koji žele da unesu u njega malo dobrote. On je veoma čudan čovek, koji se ničemu ne raduje, a pogotovo ne Božiću. 

Da li će se stari krtica promeniti na bolje i postati dobrica?

Ne čekajte, nego upalite film još večeras!

 

Ostrvo

 

Za one koji tokom prazničnih dana vole da se i duhovno nadahnu, film reditelja Pavela Lungina "Ostrvo", koji je 2006. godine proglašen za najbolji ruski film, je pravi izbor. 

 


Radi se o prikazu života monaha Anatolija, ložača uglja u usamljenom pravoslavom manastiru na dalekom severu Rusije pored Baltičkog mora. Anatolija je za vreme drugog svetskog rata spasilo bratstvo manastira i on je iz ličnih razloga ostao pri manastiru, gde je postao monah koji usputno radi i najteže poslove ne bi li okajao smrtni greh iz mladosti. Na zabačenom ostrvu, daleko na severu Rusije, ovaj čudni monah svojim molitvama čini čuda. 


Režiser Pavel Lungin je u svom filmu "Ostrvo" predstavio osobu koja se u prošlim vremenima nazivala jurodivi monah, što se odnosi na svete ljude koji su se neuobičajeno ponašali da bi sakrili od sveta svoju svetost. Film se odlikuje mirnom, hladnom i duboko duhovnom atmosferom, iako je vanredno zanimljiv i vrlo slikovit. 


Ovo je priča o ljubavi, kajanju i iskupljenju. Priča o snazi molitve i moći čistog srca.

 

Ben Hur

 

Jedan od nezibežnih filmova za Badnje veče i Božić, koji je mnogima na neki način postao deo praznične tradicije od koje se ne odustaje je i film Ben Hur.

 

 

Ovaj film snimljen je 1959. godine, a rimejk, 2016. i takođe je osvojio veliku popularnost. 

 

 

Međutim, iako je film iz 2016. godine mnogo kvalitetniji i skuplji, ostvarenje iz 1959. godine mnogo je značajnije zbog simbolike ove neverovatne priče koju brojne generacije pamte jer je bezbroj puta puštana i na nacionalnim televizijama. 

Sami odlučite koji biste vi sada radije pogledali, a za najmlađe postoji i animirana verzija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading