Premijera predstave Mama u pozorištu Atelje 212 reditelj Nebojša Bradić

Autor:

Zabava

14.12.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Scena Petar Kralj 16. Decembra u 20.30.

Premijera predstave Mama u pozorištu Atelje 212 reditelj Nebojša Bradić

Foto: Boško Đorđević

U komadu Mama, nagrađivana britanska autorka Morgan Lojd Malkolm, kao protagonistkinju postavlja nesavršenu i iznemoglu majku, koja usled sopstvene istrošenosti i nerazrešenih traumatskih događaja iz prošlosti, ne uspeva da prepozna i umiri potrebe svog deteta.

Iznenadna praznina koja nastaje nakon što se Nina prvi put odvoji od svog tromesečnog sina otvara prostor za do tad neizgovorene strahove i pitanja - šta znači biti dobra majka, da li je osećaj za brigu o detetu unapred predodređen i da li uznemirena majka može smiriti uplakano dete?

Nakon neočekivanog poziva koji prekida Ninino slobodno veče, ovaj tekst oštro zaokreće u uzbudljivi psihološki triler, u kome se neispavanost jedne majke pretapa u košmarnu situaciju i vrtlog preispitivanja ispravnosti odluka i traženja krivca.

U ovom drskom, snažnom i napetom komadu, autorka analizira pojam majčinstva i pitanje potencijalne neadekvatnosti u ulozi za koju smo naučeni da treba da bude prirodna.

Autorski tim

Reditelj Nebojša Bradić

prevod Đorđe Krivokapić

dramaturškinja Lora Džolić

lektorka Dijana Marojević

scenografkinja Marija Jevtić

kostimografkinja Marina Medenica

kompozitorka Aleksandra Vrebalov

Igraju

Tamara Dragičević

Jelena Stupljanin

Jasmina Avramović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading