UMRLA JE U VELIKOJ BEDI! Poznata glumica rođena kao BOGATAŠICA, a završila je kao BESKUĆNIK: Grad se pobrinuo za sahranu!

Autor:

Zabava

07.12.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U njenu čast Centar za kulturu Požarevac je pokrenuo festival – Susret amaterskih pozorišta Braničevskog okruga "Živka Matić"!

UMRLA JE U VELIKOJ BEDI! Poznata glumica rođena kao BOGATAŠICA, a završila je kao BESKUĆNIK: Grad se pobrinuo za sahranu!

Foto: printscreen

 Živku Matić najviše pamtimo po brojnim televizijskim ostvarenjima, ali malo ko je znao da je ona svoju starost dočekala na ulici, kao beskućnica. Proslavila se ulogama u ostvarenjima poput "Ljubav na seoski način" i Građani Luga".

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Živka Matić

Naime, Živka je rođena 1923. godine u vrlo imućnoj porodici čoveka koji je imao prvi automobil i koji je izvršio elektrifikaciju Požarevca, međutim ubrzo se našla kao siroče, a usvojio ju je bankrarski činovnik.

Ova glumica je ostavila trag i u dramskim ulogama, kao i na filmu. Umrla je tiho, u 75. godini u svom rodnom Požarevcu, 1998. godine, zaboravljena od kolega i javnosti.

Republika

Foto: Youtube

Živka Matić

Živka je umrla u velikoj bedi, kao beskućnica, njen grob nalazi se u Požarevcu, a za sahranu se pobrinuo grad, pisao je ranije "Pink".

U njenu čast, Centar za kulturu Požarevac je pokrenuo festival – Susret amaterskih pozorišta Braničevskog okruga „Živka Matić“.

Inače, scena na Živkinom grobu cepa srce i dan – danas. Naime, na glumičinom grobu još nije podignut spomenik, a prošle su 23 godine od njene smrti, uskoro se očekuje i da će pored spomen ploče, ova glumačka legenda, dobiti i bistu.

Podsećamo, glumačku karijeru je obogatila radijskim i televizijskim ulogama kojima su glumci tog doba sticali najveću popularnost, a starije generacije još pamte čuvene emisije „Veselo veče”, „Veče uz radio”, „Autobus u pola šest”, „Večeras zajedno”. Živku Matić najviše pamte po ulozi u TV seriji „Građani sela Luga”, za koju je u paru sa čuvenim Batom Živojinovićem dobila nagradu „Glumački par godine ONA I ON” (statueta „ONA”), 1972. godine na Filmskom festivalu u Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading