ATELJE 212 OSVOJIO PRESTIŽNE NAGRADE: Na festivalu Gavelline večeri u Gradskom dramskom kazalištu u Zagrebu zabeležen veliki uspeh!

Autor:

Zabava

30.11.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atelje 212 na festivalu Gavelline večeri u Gradskom dramskom kazalištu u Zagrebu predstavom Otac osvojio prestižne nagrade!

ATELJE 212 OSVOJIO PRESTIŽNE NAGRADE: Na festivalu Gavelline večeri u Gradskom dramskom kazalištu u Zagrebu zabeležen veliki uspeh!

Foto: Foto Boško Đorđević

Žiri u sastavu Sonja Kovačić, Sandra Lončarić, Pavlica Bajšić zbog vrhunsko odigranih uloga je dodelio po dve  nagrade za glumačka ostvarenja .

 Za najbolju mušku ulogu  nagradu je dobio Voja Brajović  za ulogu u predstavi Otac.

Za najbolju žensku  ulogu  nagradu je dobila Hana Selimović u predtavi Otac

U Ateljeu 212, na Sceni „Mira Trailović“ igra predstava „Otac“ Florijana Zelera, autora koga svetska kritika smatra jednim od najuzbudljivijih dramskih pisaca našeg vremena. Drugi deo Zelerove dramske trilogije („Majka“, „Otac“ i „Sin“)je tragikomična porodična priča fokusirana na ostarelog oca koji se bori sa demencijom. Zeler, baveći se procesom starenja i, u datim okolnostima, izvrnutim odnosom oca i ćerke,  dovodi u pitanje i postojanost kategorija istine i realnosti.

Ova predstava priča o demenciji u porodici o odnosu oca i ćerke,o ljubavi i gubitku.Intimna priča koja nam pomaže i omogućava da otvorimo vrata sopstvenog doma ,osvrnuti se i pogledati ka sopstvenim korenima ,porodici,u oči onima koji nas okružuju.Tekst pri tome provocira žanrovskom namernom nedorečenošću,koja nas šeta od psihološkog trilera do tragikomedije.

Republika

Foto: Foto Boško Đorđević

 

Reditelj predstave je Paolo Mađeli

Dramu je prevela Ivana Dimić. Dramaturškinja je Željka Udoviči Pleština, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Leo Kulaš, a muziku komponuje KOIKOI, tekstovi songova Džoja Mađeli, korepetitorka Ana Ćosović, koreograf Boris Lukman.

U predstavi igraju Voja Brajović, Hana Selimović, Ivan Mihailović, Dragana Varagić Isidora Simijonović, i Marko Grabež.

Premijera je bila 27. Marta 2023.na svetski dan pozorišta Atelje 212 scena Mira Trailović.

Republika

Foto: Foto Boško Đorđević

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading