Premijera u Ateljeu 212: Predstava “Vanja ,Sonja,Maša I ostali“ je 1. decembra u 20h!

Autor:

Zabava

29.11.2023

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Pozorištu Ateljeu 212, na Sceni „Mira Trailović“, premijerakomedije Kristofera Djuranga„Vanja, Sonja, Maša i ostali“prva u ovoj pozorišnoj sezoni u režiji Ksenije Krnajski.

Premijera u Ateljeu 212:  Predstava “Vanja ,Sonja,Maša I ostali“ je 1. decembra u 20h!

Foto: Foto Boško Đorđević

Vanja i njegova usvojena sestra, Sonja žive mirnim i povučenim životom ispunjavajući sudbinu Čehovljevih likova čija imena nose. Njihov tromi život u kući u kojoj su odrasli prekida iznenadna poseta sestre Maše, glumice čija je karijera na zalasku, i njenog novog, nekoliko decenija mlađeg dečka umetničkog imena Žaoka.

Republika

Foto: Foto Boško Đorđević

 

Tu je i kućna pomoćnica Kasandra, obdarena proročkim moćima i mlada devojka Nina čija lepota i mladost prete da zasene Mašu. Pozivom na maskenbalsku žurku počinje uzbudljiv vikend rivalstva, žaljenja, ogorčenosti i iskrenosti.

Kristofer Djurang, jedan od najpoznatijih savremenih američkih komediografa, za „Vanju, Sonju, Mašu i ostale“ nagrađen je Tonijem za najbolju dramu 2013. godine, a komad je ubrzo postao brodvejski hit.

Dramu je prevela Marija Spasić, dramaturškinja je Jelena Mijović, scenografkinja i kostimografkinja Selena Orb, kompozitorka Anja Đorđević.

Republika

Foto: Foto Boško Đorđević

 

U predstavi igraju Goran Jevtić, Milica Mihajlović, Katarina Marković, Đorđe Kadijević, Natalija Stepanović i Isidora Minić.

Počevši od ove premijere Atelje 212 se uključuje u štednju papira i prelazi na ekološki prihvatljiviji način prezentovanja svojih štampanih programa  ostalih materijala. Svi programi za Scenu Mira Trailović i Scenu Petar Kralj  publici će biti dostupni putem QR koda na kome će se nalaziti kompletni programi i fotografije.  Na taj način Atelje 212 će na godišnjem nivou uštedeti jednu tonu papira odnosno sačuvaće 17 stabala, koliko je potrebno da se proizvede jedna tona papira.

Republika

Foto: Foto Boško Đorđević

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading