"ŽIVOT PROĐE, SEĆANJE NA LAUŠA NIKAD" Školski drug se potresnom ČITULJOM oprostio od glumca, njegove reči KIDAJU DUŠU! Suze same teku (FOTO)

Autor: P. R.

Zabava

19.11.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Školski drug se potresnom čituljom oprostio od glumca, njegove reči kidaju dušu... Suze same teku!

"ŽIVOT PROĐE, SEĆANJE NA LAUŠA NIKAD" Školski drug se potresnom ČITULJOM oprostio od glumca, njegove reči KIDAJU DUŠU! Suze same teku (FOTO)

Foto: E-Stock, printscreen

U dubokoj tuzi, javnost se oprašta od jednog od najtalentovanijih glumaca regiona, Žarka Lauševića, čije je srce prestalo da kuca 15. novembra, nakon kratke i teške bolesti. Njegova smrt pogodila je kako njegove članove porodice i prijatelje, tako i mnogobrojne kolege, koji se iz dana u dan opraštaju od pokojnog Lauša, a u današnjim novinama osvanula je posebna čitulja za ovog izuzetnog umetnika.

Naime, Lauševićev školski drug nije mogao da skrije tugu, te potresnim rečima uputio je poslednji pozdrav legendarnom glumcu.

- Zauvek je otišao sa scene jedan od najtalentovanijih glumaca koje smo imali, princ pozorišta i filma, ostavljajući iza sebe nezaboravne uloge. Otišao je prerano naš Lauš, divan čovek, duše blagorodne, koji je nosio tužnu i tešku sudbinu. Uvek ću se rado prisećati naših bezbrižnih gimnazijskih dana u tadašnjem Titogradu, u koji si se preselio iz rodnog Cetinja. I kada je bio u zenitu slave, dominirajući scenom svog Jugoslovenskog dramskog pozorišta i nižući glavne uloge u popularnim TV serijama i kultnim filmovima, ostajao je onaj isti, skromni Lauš, a u tim beograskim druženjima postali smo još prisniji prijatelji - istakao je Laušev školski drug, te nastavio:

Republika

Foto: printscreen

Žarko Laušević čitulja

- Posle tragedije one kobne julske noći, kad mu se život okrenuo naglavačke, stoički je nosio patnju, sa bolom u duši, ne žaleći se tokom naših susreta u Njujorku. Osim divnih uspomena, na mog prijatelja Lauša će me večno posećati njegovo literarno moćne i bolne dramatične četiri knjige, u kojima je opisao svoju životnu dramu, preispitujući sebe i druge. Život prođe, moj Lauše, sećanje na tebe - nikad. Počivaj u miru i spokoju, legendo, odmori napaćenu dušu. Saosećam sa velikim bolom porodice i izražavam najiskrenije saučešće - poručio je Duško Knežević, kako stoji u potpisu čitulje.

Podsećanja radi, kako je Republika saznala, ispraćaj i kremacija glumca Žarka Lauševića biće obavljeni u ponedeljak, 20. novembra na Novom groblju u Beogradu u 14 časova, što je potvrdila u ime porodice i njegova druga supruga Anita Laušević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading