LAUŠEVIĆ BEŽAO IZ BOLNICE ZBOG SNIMANJA: Žarkov višedecenijski prijatelj otkrio nepoznate detalje - pred smrt izgubio MOĆ GOVORA!

Autor:

Zabava

17.11.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žarko laušević nije se predavao do poslednjeg dana i daha!

LAUŠEVIĆ BEŽAO IZ BOLNICE ZBOG SNIMANJA: Žarkov višedecenijski prijatelj otkrio nepoznate detalje - pred smrt izgubio MOĆ GOVORA!

Foto: ATAImages, Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vuk Drašković, koji je bio višedecenijski prijatelj Žarka Lauševića, otkrio je da je proslavljeni glumac bežao iz bolnice da bi snimao, kao i da je poslednjih dana života izgubio moć govora.

Naime, Drašković je otkrio neke nepoznate detalje o Lauševiću, te je naveo da je popularni glumac bio jedna neponovljiva ličnost i predan svom radu.

Republika

Foto: E-Stock, Tanjug

Vuk Drašković i Žarko Laušević

- Mi smo prijatelji više od 30 godina i teško je izdvojiti jedan trenutak. On je neponovljiv u svakom pogledu. Bio je knez našeg jugoslovenskog glumišta. Ali bio je sjajan pisac, slikar, šahista. Malo je ljudi u Srbiji s kojima sam se tako rado upuštao u teološke, filozofske rasprave... Neverovatno obrazovanje i svestranost. I, pritom, zaista čovek koji nije umeo da jaukne ni kada mu je bilo najteže. Uvek je osmehom nekako, kao maskom, prikrivao bol i onda godinama, kada sam ga posećivao u Njujorku, kada je živeo u izbegličkom stanu, kada je bio moler, građevinski radnik. Takva veličina molovao je, mesio kreč i opet bez nekog jauka ili žalbe - rekao je Vuk Drašković, gostujući u emisiji, te priznao da je išao na snimanja samo zbog njega:

- Nema nijednog filma u kojem je igrao da bi tog filma bilo da njega nije bilo. On nosi "Nož", "Ruskog konzula". Uskoro će biti premijera ("Ruskog konzula"). Eto, nije mu se dalo da dočeka tu premijeru. Ceo film, "Ruski konzul", po mom romanu o Kosovu, snimio je s karcinomom pluća. Odlazio sam na ta snimanja zbog njega. U pauzama snimanja sam ostajao kod njega, pričao s njim. Nema "Vremena zla", nema "Kalkanskih krugova", nema "Heroja Halijarda"... Pa da nema Žarka, nema filma "Heroji Halijarda". Žarko je sve. Žarko je bio stub svakog filma, jedna neverovatna transformacija. A opet, moram da kažem, u svoj toj njegovoj patnji, bolu, koji je nosio u sebi, znamo svi zbog čega, nekako mu je kao neka dobra vila tiho, nenametljivo, posebnu snagu davala njegova supruga Anita, ćerka Jana, jedna mala pudlica koju je izvodio u šetnju.
Nakon toga Drašković je otkrio da je Laušević pobegao iz bolnice čim mu je bilo bolje da bi završio snimanje "Kalkanskih krugova".

Republika

Foto: E-Stock

Žarko Laušević

- Živeo je za te uloge i mnogo mu se žurilo. On ima tu tešku bolest. Počinje da radi na filmu koji je toliko želeo da se snimi i da igra ulogu bukvalno koju je želeo, priželjkivao - ruskog konzula. I po "Ruskom konzulu", odmah, iako teško bolestan, ide da dosnimi "Kalkanske krugove". Nije ih dosnimio, bolest ga je prekinula. U bolnici na Bežanijskoj kosi jednoga jutra mu je bilo bolje. I tog jutra, kada mu je bilo bolje, on je bio tvrdoglav i na svoju ruku, te je rekao: "Idem, izlazim iz bolnice. Moram da dosnimim 'Kalkanske krugove'." I u takvoj situaciji je želeo da dovrši, da ne ostane nedovršeno to što je započeo. Dan ili dva pre nego što je izgubio moć govora pričao sam s njim i on je ponavljao onu rečenicu Koste, kog je igrao u "Halijardu": "Ama, biće dobro", rekao je Drašković.

Republika

Foto: youtube/printscreen/Filmski susreti Nis 2016

Žarko Laušević

Nije hteo da ide na operaciju kada je saznao za bolest

Vuk je otkrio koliko je Žarko bio tvrdoglav, kao i da je kuvao fenomenalno.

- Uvek na svoju štetu. Njegova tvrdoglavost je bila otmenog, gospodskog duha i nepristajanje na nešto što bi mu koristilo. Recimo, nepristajanje da se na vreme hirurški interveniše kada je u pitanju njegova bolest, to nije dozvoljavao. Imao je svoje neke poglede tvrdoglave. Možda je i u pravu. Gledao sam ga kao čoveka, kao glumca, umetnika koji može sve mnogo bolje nego iko drugi. Bio sam očaran njime u tom pogledu. Privatno, on je znao i viceve da priča i da se šali. Vi ne znate kakav je on kuvar bio? Kuvao je fenomenalno. Šta god da je radio, radio je najbolje.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Vjekoslav

17.11.2023 21:42

Srbija nikada nije shvatala velike ljude. Strašno je kada Srbi moraju da idu iz svoje zemlje.