DA LI VAM NEDOSTAJE NJENO "DOBRO VEČE"? Navršava se sedam godina od SMRTI Milke Canić, a ovom POZNATOM GLUMCU je bila TETKA!

Autor:

Zabava

17.10.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omiljena lektorka preminula je u oktobru 2016. godine nakon duge i teške bolesti!

DA LI VAM NEDOSTAJE NJENO "DOBRO VEČE"? Navršava se sedam godina od SMRTI Milke Canić, a ovom POZNATOM GLUMCU je bila TETKA!

Foto: RTS/printscreen

Milka Canić

Čuvena Milka Canić, dugogodišnji supervizor popularnog kviza "Slagalica", preminula je posle duge i teške bolesti 19. oktobra 2016. godine. Milka je postala poznata i omiljena u narodu po tome što je gledaoce "Slagalice" svake noći pozdravljala na isti način, izgovarajući: "Dobro veče", na sebi svojstven način.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Milka Canić

Uskoro će se navršiti sedam godina od smrti slavne lektorke, a malo ko zna da je njen rođak poznati glumac Ivan Đorđević. Ivan je stalni član pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu, dobitnik je nagrade "Zoranov brk", a publika ga je upoznala i u popularnim serijama "Urgentni centar" i "Istine i laži". On se svojevremeno uslikao sa Milkom u studiju kviza "Slagalica" i podelio ovoju objavu na svom Instagram profilu.

- Ja nemam fotku sa Nikom Kejvom, ali zato imam sa tetkom. I da imam sa Kejvom, ova bi mi bila draža - napisao je tada mladi glumac.

 

 

Milka Canić je rođena 18. jula 1944. godine u Beogradu. Od 2002. bila je supervizor u kvizu "Slagalica". Objavila je četiri udžbenika iz književnosti, priručnik "Srpski za strance", a lektorisala je više od 1.000 knjiga. Milka Canić je radila kao profesorka srpskohrvatskog jezika u Prištinskoj gimnaziji, zatim u Vojnoj gimnaziji u Beogradu, a od tada i kao lektor. Na televiziji je, kako je rekla u intervjuu za portal studenata FPN-a Žurnalist, počela da radi slučajno, na predlog prijateljice koja je bila spikerka u RTS-u.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Milka Canić

Na pitanje zašto se gledaocima obraća samo sa "Dobro veče", rekla je da joj se taj pozdrav učinio kao najprikladniji.

- U početku, bilo je samo da treba klimnuti glavom. Posle je, na zahtev gledalaca, trebalo da kažem poneku rečenicu i došli smo do toga da ja preuzimam ulogu voditelja, koji više nema šta da kaže ako ja kažem sve - navela je Milka svojevremeno.

Dodala je da nije ostvarila sve svoje snove jer ih je, kako je rekla, imala dovoljno za pet života.

- Ja sam svašta volela da budem: astronaut, farmaceut, pevačica, ali sa školovanim glasom, slikarka, a ja sam antitalenat za slikanje. Mnogo toga sam želela, ali svako od nas ima jedan život i nije u stanju da ostvari baš sve što želi. Međutim, kada imate porodicu, imate decu, vi ste glavni san ispunili.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Milka Canić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading