PUKO BJELA, DŽABE MU SVI PRITISCI! Odluka komisije Filmskog centra Srbije!

Autor: B. K. - T. B.

Zabava

27.09.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film "Što se bore misli moje" reditelja Milorada Milinkovića srpski kandidat za Oskara.

PUKO BJELA, DŽABE MU SVI PRITISCI! Odluka komisije Filmskog centra Srbije!

Foto: youtube, Profimedia, ATA Images

Film "Što se more misli moje" reditelja Milorada Milinkovića je srpski kandidat za nagradu Oskar, saopštio je juče Filmski centar Srbije (FCS).

- Selekciona komisia za odabir srpskog kandidata za nagradu "Oskar"Američke akademie filmske umetnosti i nauke, je većinom glasova donela odluku da je srpski kandidat za nagradu Oskar za 2023. godinu "Što se bore misli moje", navodi se u saopštenju.

"Što se bore misli moje" je istorijski i politički triler, rađen po scenariju Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića, koji govori o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića (1823-1868), kao i događajima koji su tome neposredno prethodili. Film, praktično, opisuje sedam poslednjih dana u Obrenovićevom životu.

Kneza Mihaila tumači Dragan Mićanović, dok ostale uloge istorijskih ličnosti igraju Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Nenad Okanović i drugi.

Film je snimljen u produkciji "Telekoma Srbije" i kuće "Bombona".

Ovakvom odlukom komisija FCS je uspela da odoli kampanji i žestokim pritiscima ekipe filma "Čuvari formule", na čelu sa režiserom tog ostvarenja Draganom Bjelogrlićem da to delo bude promovisano kao srpski kandidat za Oskara. O tome je Srpski telegraf juče opširno pisao.

Naime, očekivalo se da prošlog petka, kada je završila gledanje svih filmova, komisija saopšti odluku ko je srpski kandidat za Oskara, to se nije dogodilo. Kako smo saznali, razlog tome bili su strašni pritisci koje su određeni filmski autori i članovi njihovih porodica vršili na komisiju da izglasa njihov film. U tim postupcima najdalje je otišao Dragan Bjelogrlić.

- On danima lično zove i vrši pritisak na članove komisije da izaberu njegov film. U remećenju profesionalnog kodeksa on ide toliko daleko da za one članove komisije koje ne poznaje lično primenjuje drugu strategiju. Zove prijatelje i članove uže i dalje familije tih članova komisije, vrši pritisak, ubeđuje, obećava poslove, a kako je procurilo, nekima i perfidno preti - ispričao je naš izvor.

Kako je naš list pisao, Bjelogrlić na sve načine pokušao da utiče na članove komisije

Filmovi koji su bili u konkurenciji:

1. "Indigo kristal"
2. "Izgubljena zemlja"
3. "Što se bore misli moje"
4. "Heroji Halijarda"
5. "Jeste li videli ovu ženu"
6. "Čuvari formule"
7. "Oluja"
8. "Usta puna zemlje"

Brojke:

96. Put će biti dodeljen "Oskar"
10. marta 2024. uručenje nagrada

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

27.09.2023 16:31

To je jedan hohstapler i nasilnik