VREME I MESTO SAHRANE JAGOŠA MARKOVIĆA: Umetnici će se oprostiti od njega u Narodnom pozorištu!

Autor:

Zabava

25.09.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Poznato vreme i mesto sahrane slavnog reditelja Jagoša Markovića!

VREME I MESTO SAHRANE JAGOŠA MARKOVIĆA: Umetnici će se oprostiti od njega u Narodnom pozorištu!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Slavni reditelj Jagoš Marković, koji je iznenada preminuo u 58. godini života, biće sahranjen na Novom groblju u Beogradu, u sredu, 27. septembra. Opelo počinje u 14 časova, dok će sahrana biti održana pola sata kasnije u Aleji zaslužnih građana.

Komemoracija počinje u 11 sati u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde će se od njega oprostiti brojni umetnici.

Foto: Djordje Kojadinovic

Jagoš Marković

Jagoš Marković, jedan od naših najistaknutijih režisera, preminuo je iznenada u snu u 58. godini života, a vest o njegovoj smrti rastužila je region, porodicu, prijatelje i brojne kolege. Rođen je u Podgorici 1965. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. godina.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", "Pepeljuga" (opera) i "Figarova ženidba" (opera).

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jagoš Marković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading