"PEVAĆEMO OPET ZAJEDNO" Vesna Dedić se potresnim rečima oprostila od preminulog Jagoša Markovića!

Autor:

Zabava

23.09.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditeljku i spisateljicu potresla smrt prijatelja, oprostila se od njega potresnim rečima!

"PEVAĆEMO OPET ZAJEDNO" Vesna Dedić se potresnim rečima oprostila od preminulog Jagoša Markovića!

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Sava Radovanovic

Voditeljku i spisateljicu Vesnu Dedić je duboko pogodila smrt proslavljenog reditelja Jagoša Markovića. Vesna je podelila njegovu sliku, te mu se obratila dirljivim rečima. Jagoš, jedan od naših najistaknutijih režisera, preminuo je iznenada u snu u 58. godini života, a vest o njegovoj smrti rastužila je region, porodicu, prijatelje i brojne kolege.

- Ej... Ne ide to tako... Stani... Pa nismo ni Balkanskom snimili u kupeu voza Beograd-Podgorica u kojem smo zajedno, direktno iz DODEST-a, došli u Beograd. Uvek si bio brži i bolji od svih nas i nisam ti zavidela. Bila sam ponosna. Danas sam razočarana, uplakana, ali ponosna što sam te poznavala... Za kraj Ksenija Cicvarić... Pevaćemo je opet zajedno ako uopšte stignem tamo gde si ti otišao, među velikane - napisala je skrhana Vesna na svom Instagram profilu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

 

Vesna je podelila i emotivan snimak koji je okačila glumica Tamara Dragičević, gde se vidi koliko je Jagoš bio veseo čovek, koji je znao da uživa.


Podsetimo, Jagoš Marković rođen je u Podgorici 1965. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. godina.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", "Pepeljuga" (opera) i "Figarova ženidba" (opera).

Republika

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Jagoš Marković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading