"SREĆNA SAM ŠTO SI OTIŠAO MIRNO" Tužna poruka prve žene Jagoša Markovića SLAMA SRCA, rasplakaće vas ova USPOMENA!

Autor:

Zabava

22.09.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasila se poznata novinarka, prva supruga preminulog reditelja Jagoša Markovića!

"SREĆNA SAM ŠTO SI OTIŠAO MIRNO" Tužna poruka prve žene Jagoša Markovića SLAMA SRCA, rasplakaće vas ova USPOMENA!

Foto: youtube.com/

Vest o smrti proslavljenog režisera Jagoša Markovića rastužila je region. Od poznatog reditelja opraštaju se brojna pozorišta, kolege, a sada se oglasila i njegova bivša supruga Aleksandra Glovacki.

- Bili smo jedno drugom i pas i čovek. Sve najbolje i sve najgore sam pokupila od tebe. U devojkama našim ostavili smo najbolje. Srećna sam jer si otišao mirno, u snu - napisala je ona na društvenoj mreži Fejsbuk i podelila njihovu zajedničku sliku.

Bili smo jedno drugom i pas i čovek. Sve najbolje i sve najgore sam pokupila od tebe. U devojkama našim ostavili smo najbolje. Srećna sam jer si otišao mirno, u snu.

Posted by Aleksandra Glovacki on Friday, September 22, 2023

Pozorišna kritičarka, dramaturškinja i urednica u Redakciji kulture Radio Beograda 2, Aleksandra Glovacki, prepoznatljiva po kritikama kojima podiže standard profesije, autorka je i nekoliko drama („Kamen ljubavi sa dna mora“, „Vilinska kočija“…) i niza dramatizacija, od kojih je jedna od poslednjih bio Dimin roman “Tri musketara” prema kojoj je u Pozorištu mladih nastala istoimena predstava. Pamti se i njena dramatizacija Bokačovog “Dekamerona”, postavljena u Somboru („Dekameron – dan ranije“).

Dobitnica je i nagrade "Niko Garone" koju dodeljuje smederevsko pozorište "Patos".

Republika

Foto: M.M./ATAImages

Jagoš Marković

 Jagoš Marković rođen je u Podgorici 1966. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. godina. U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", "Pepeljuga" (opera) i "Figarova ženidba" (opera).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading