POČAST PREMINULOM REDITELJU: Oproštajni aplauz za Jagoša Markovića u Jugoslovenskom dramskom pozorištu! (VIDEO)

Autor:

Zabava

25.09.2023

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jugoslovensko dramsko pozorište podelilo snimak gromoglasnog aplauza koji je nastao nakon predstave u čast Jagoša Markovića!

POČAST PREMINULOM REDITELJU: Oproštajni aplauz za Jagoša Markovića u Jugoslovenskom dramskom pozorištu! (VIDEO)

Foto: Djordje Kojadinovic

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana je predstava Tit Adronik, rađena po Šekspirovaj tragediji u režiji Andraša Urbana. Nakon predstave, usledio je dugotrajni aplauz u čast preminulog reditelja Jagoša Markovića.

Jugoslovensko dramsko pozorište je podelilo snimak na svom Tviter profilu u znak slavnog reditelja.

Večeras u JDP-u, aplauz za Jagoša. Onako kako je završavala svaka njegova predstava, sa publikom na nogama i dugim apauzom – naveli su iz pozorišta.

Aplauz je usledio nakon govora glumca i reditelja Gorana Šušljika.

Nisam poznavao čoveka koji je više života uložio u pozorište i više pozorišta u svoj život. Želim da se oprostim od njega, zajedno sa vama (publikom) jednim velikim aplauzom – kazao je glumac i reditelj Goran Šušljik, koji u predstavi igra ulogu Tita Andronika.

Republika

Foto: Tanjug/FILIP KRAINČANIĆ

Jagoš Marković

Jagoš Marković, jedan od naših najistaknutijih režisera, preminuo je iznenada u snu u 58. godini života, a vest o njegovoj smrti rastužila je region, porodicu, prijatelje i brojne kolege. Rođen je u Podgorici 1965. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. godina.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", "Pepeljuga" (opera) i "Figarova ženidba" (opera).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading