MANDA DAN PRED SMRT SNIMAO "SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA!" Publiku u čudu, ovaj detalj promakao je svima!

Autor:

Zabava

02.09.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manda će ostati zauvek urezan u srcima televizijske publike kao Milašin iz popularne serije "Selo gori, a baba se češlja", a ovo nije znao niko.

MANDA DAN PRED SMRT SNIMAO "SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA!" Publiku u čudu, ovaj detalj promakao je svima!

Foto: youtube/Filmski Almanah

Na sinoćnjem zatvaranju festivala "Filmski susreti" u Nišu dodeljeno je i posebno priznanje "Milorad Mandić Manda" za najbolju komičnu ulogu, a dobitnik je bio glumac Slobodan Boda Niković.

Ovo priznanje sa imenom našeg istaknutog glumca, koji nas je napustio 2016. godine, ustanovljeno je pre sedam godina, na inicijativu Radoša Bajića, a prvi laureat bio je Nikola Kojo.

- Želja mi je da ova nagrada sačuva trajno sećanje na velikog glumca i komičara, našeg prerano preminulog Mandu. Bio je moj kolega i prijatelj. Dok smo deset godina snimali "Selo gori, a baba se češlja", često sam mu govorio da je nastavio niz najvećih komičara u srpskoj kinematografiji - Mije Aleksića, Čkalje i drugih. On je bio njihov dostojni sledbenik - rekao je ranije Bajić.

Republika

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Milorad Mandić Manda

 

Manda će ostati zauvek urezan u srcima televizijske publike kao Milašin iz popularne serije "Selo gori, a baba se češlja".

Manda je preminuo 15. juna 2016. godine, a samo dan ranije bio je na setu ove serije. S obzirom na to da je do kraja snimanja bilo ostalo još nekoliko nedelja, produkcija je za dubliranje pojedinih scena, u kojima je trebalo da se pojavi Milašin angažovala glumca Dubravka Jovanovića, zbog njegove slične fizičke konstitucije.

I sinoć je bilo emotivno na letnjoj pozornici u Nišu, baš kao i prošle godine, kada je ovo priznanje dobila Olga Odanović, koja je upravo s Mandom igrada u "Selo gori, a baba se češlja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading