SAHRANJEN SRĐAN KOLJEVIĆ: Cenjeni scenarista ispraćen na većni počinak

Autor:

Zabava

13.07.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki scenarista, reditelj i profesor ispraćen na večni počinak na Novom groblju u Beogradu

Porodica, kolege i prijatelji oprostili su se od cenjenog scenariste, reditelja i akademskog profesora Srđana Koljevića na Novom groblju u Beogradu.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić, ATA Images

Sahrana Srđana Koljevića

Suze i bol zbog preranog gubitka voljenog sina, oca, brata i druga malo ko je uspeo da sakrije. Poslednji pozdrav Koljeviću, koji je iza sebe ostavio mnoge poznate naslove poput "Kaži zašto me ostavi", "Klopka", "Žena sa slomljenim nosem" uputile su mnoge kolege - Anica Dobra, Srđan Golubović, rediteljka Jelena Gavrilović, Gorčin Stojanovic, Stefan Arsenijević, Bojan Vuletić i mnogi drugi. 

Venac su položile kolege iz Jugoslovenske kinoteke. Opelo je održano u kapeli, a povorka je krenula ka grobnom mestu, gde je Srđan sahranjen.

Koljević je preminuo u subotu u 56. godini života, nakon duge i teške bolesti. Bio je filmski scenarista, reditelj i redovni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Bio je jedan od najnagrađivanijih scenarista u Srbiji i regionu i višestruki dobitnik priznanja za stvaralaštvo u oblasti filmskog scenarija.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Srđan Koljević

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading