OTKRIVENA TAJNA PESME ''D-MOL!'' Panonski mornar pisao je o jednoj stvari, a nije je pomenuo u stihovima!

Autor:

Zabava

13.05.2023

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Balašević je svojevremeno otkrio tajnu pesme D-mol.

OTKRIVENA TAJNA PESME ''D-MOL!'' Panonski mornar pisao je o jednoj stvari, a nije je pomenuo u stihovima!

Foto: Tanjug/J. PAP

Đorđe Balašević

Čuveni kantautor Đorđe Balašević preminuo je pre dve godine, a za njim je plakala čitava nacija. Iza sebe je ostavio niz hitova kroz koje će generacijama živeti.

Balašević je svojevremeno govorio da je prikriveni depresivac, pesme je počeo da piše u osnovnoj školi, oduvek je želeo da bude fudbaler, ali je sudbina za njega imala druge planove.

Republika

Foto: Tanjug/D. Stanković

Đorđe Balašević o pesmi D-mol

Supruga Olivera mu je bila inspiracija za sve u životu, a pesme koje je pisao nosile su poruku o ljubavi, osećanjima i životu.

- Ja sam prikriveni depresivac. Jednom sam rekao: „danas sam ruski naštiman“ – izraz koji se danas retko koristi, a opisuje tužno i čežnjivo raspoloženje – „danas sam u nekom molu, ali ne u g, vec u tamnoplavom d-molu“. To se dešava u nekim trenucima čežnje za nekom osobom koja u tom trenutku uopšte ne mora da bude daleko - kazao je on svojevremeno i dodao: Mojoj ženi Olji rekao sam: „Ne moram da odem u Australiju, pa da odande čeznem za tobom. To može da se desi i kada si ti na pijaci, a nekad se dešava dok samo spavaš.“ Dakle, „D-mol“ je pesma o čežnji i iako se ta reč nigde ne pominje u pesmi, na koncertima se odmah jave svi čežnjivi u publici - rekao je jednom prilikom Đorđe Balašević, prenosi sajt bašasevic.in.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading