RASPEVANI VASKRS U PORODIČNOM DOMU GLUMCA MILANA VASIĆA: Pesmom ću se odužiti Kosovu

Autor:

Zabava

17.04.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U njegovoj kući nema luksuza, ali ima poštovanja, podrške, iskrenih reči i emocija.

RASPEVANI VASKRS U PORODIČNOM DOMU GLUMCA MILANA VASIĆA:  Pesmom ću se odužiti Kosovu

Foto: Luka Tomić

Nije toplo tamo gde ima para, nego gde ima ljubavi, kaže glumac Milan Vasić, koji nas je u istinost ovih reči uverio otvorivši vrata svog doma u Kosovskoj Kamenici. Najradosniji hrišćanski praznik u porodičnoj kući Vasića i ovog puta bio je začinjen pesmom, ljubavlju, tradicijom, a poznato momče s Kosova naglašava:

- U mom domu je uvek veselo kad smo svi na okupu, bilo da je praznik ili ne! Verujem da je tako u svakoj kući, gde ljudi poštuju boga i običaje.

Uspomene na period kada je, kao dečak, čekao da osvane vaskršnje jutro odmah mu razvuku osmeh.

- Znam da smo svi jedva čekali da dobijemo šarena jaja i odemo na ulicu da vidimo čije je najjače! Evo i sada, kad razmišljam o tome, smešim se od miline - priča Vasić, koji je život posvetio glumi, kao i negovanju tradicije.

Republika

Foto: Luka Tomić

 

U njegovoj kući nema luksuza, ali ima poštovanja, podrške, iskrenih reči i emocija.

- To što ne skidam osmeh dugujem ocu, majci, deda Stojanu, deda Čedi, baba Krsjani, baba Savki i drugim precima. Krv nam je takva, vesela. Poštujem svoje ognjište i porodicu isključivo zbog sebe jer sam tako vaspitan - kaže glumac.

Ističe da nikada nije zaboravio ko je i odakle je. To cene i Beograđani i njegove komšije iz rodne Kosovske Kamenice.

- Zamislite samo osobu koja bi da bude neko drugi i stidi se svojih korena. Ko je onda ta osoba? Mi ne znamo, ali najgore je što ona sama ne zna ko je i tako do kraja života! Ja sam ponosni Srbin, volim svoju zemlju, pradedove, roditelje, Kosovo i ne bih se ni s kim na svetu menjao - ističe glumac, koji je odmalena igrao folklor, pa i danas često oplete kolce.

- To je najzdravije zanimanje na svetu! Nažalost, vreme se promenilo, decu zanimaju samo kompjuteri i igrice, pa kad im kažeš da izađu napolje da se bave sportom, kao u rudnik da ih šaljete - priča Milan.

Republika

Foto: Luka Tomić

 

Posvećen je negovanju običaja svoga kraja, a to uspešno čini i kroz muziku.

- Osećam potrebu da baš ja treba da pričam o Kosovu i Metohiji jer je moja familija tamo, pozorište mi je na Kosovu, srce mi je tamo. Imate one zle ljude koji napišu: "Pa što se onda ne vratiš dole", ali ne osvrćem se na takve komentare. Tek kad sam snimio prvu pesmu, ali ne moju, "Ja sam momče s Kosova", i video kako je narod to prihvatio, shvatio sam da treba da uradim svoju. To je "Poleteo soko sivi", koja je hit u mom kraju, a dobro je prihvaćena i u centralnoj Srbiji. Želja mi je da se pesmom odužim Kosovu - ističe naš sagovornik.

Upravo uz "sivog sokola" poleteo je u muzičke vode i odlučio da snimi album sa 10 najlepših kosovskih pesama. Spot za najnoviju "Bolnu ljubu" sam je režirao, a pesmu otpevao s posebnim emocijama. Kad zatvori oči, kaže, vidi siluetu svoje drage.

- Želeo sam ove pesme da približim narodu i sačuvam ih od zaborava. "Bolna ljuba" je jedna od najlepših, a svaku koju snimam osećam iz dubine duše i trudim se da je tako i otpevam - naglašava Vasić.

Zvali su me Miki Barapče

Republika

Foto: Luka Tomić

 

Milan nam otkriva kako je dobio nadimak Baraba, po kojem je poznat u svom rodnom kraju.

- To je sasvim slučajno krenulo od mog prvog komšije Zafirović Saše, koji me stalno zvao Miki Baraba ili Barapče. To su onda čuli i ostali drugovi i tako osta - priča nam kroz osmeh.

U kadru s Lauševićem

Vasića ćemo uskoro videti u novim ulogama.

- Ove godine izlaze dva filma u kojima ću igrati. Prvi je "Heroji Halijarda" Radoša Bajića i jedva čekam premijeru. Radoš je okupio najbolju ekipu i izgleda božanstveno ono što sam imao prilike da vidim! Velika mi je čast bila što sam delio kadar s velikim Žarkom Lauševićem, za koga mislim da je najbolji jugoslovenski glumac u istoriji. Drugi film je komedija "Ko živ, ko mrtav" sa Radetom Ćosićem i mogu da obećam mnogo smeha - kaže glumac.

 

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
sasa

17.04.2023 15:09

Toplina porodicnog doma je nesto neprocenjivo i nema cenu, to sigurno.

Nata

17.04.2023 15:09

Bravo za Vasica!

Milica ns

17.04.2023 15:10

Selo nas je odgajilo njemu hvala! Veli pozdrav za Milana Vasica. Obožavam ga!

Jablan

17.04.2023 15:10

Čovek voli Kosovo i dušom i srcem to se vidi