POTRESAN GOVOR DUŠANA KOVAČEVIĆA NA SAHRANI DRAGOSLAVA MIHAILOVIĆA: "Danas se opraštamo od prijatelja, ali će živeti kroz njegove likove" (VIDEO)

Autor:

Zabava

16.03.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Kovačević održao je potresan govor na sahrani Dragoslava Maihailovića.

POTRESAN GOVOR DUŠANA KOVAČEVIĆA NA SAHRANI DRAGOSLAVA MIHAILOVIĆA: "Danas se opraštamo od prijatelja, ali će živeti kroz njegove likove" (VIDEO)

Foto: Republika

Na sahrani pisca Dragoslava Mihailovića govor je održao akademik Dušan Kovačević, koji je odmah na početku izrazio duboko saučešće porodici Mihailović, a potom se prisetio njegovog velikog prijatelja. 

 

- Moje najdublje saučešće porodici. Sećam se kako je Dragoslav dolazio u Atelje 2012 da poseti velikog prijatelja Borislava Mihailovića koji je povremeno pričao o svom prvom susret sa rukopisom ,,Laku noć". Bio je urednik Matice srpske u Novom Sadu... Počnem da čitam rukopis i pročitam u jednom sahu, pozovem ga da se vidimo, sve ostalo je istorija književnosti. Posle prve knjige, pojavila se ispovest, ne sećam se da je jedna knjiga da je u tom periodu izazvala toliko pažnje i pohvala... On je postao značajno ime! I taman kada je pomislio da mu je malo svanulo, Tito ga naopadne u Zrenjaninu i ponovo mu ugasi svetlo, o tom slučaju su napisane mnoge stranice. I sve je ponovo bilo uzalud... - govori Dušan i nastavlja:

- Dragan se prvih dana borio za afirmaciju, u Akademiji je često vodio rasprave da se mora povesti više računa o jeziku i pismima... Od 1981. godine kada je ušao u kuću Nauka i umetnosti, borio se za svaku knjigu koja se štampala. On se brinuo o svoji desetak pasa, koje sam upoznao. Uvek bi mi predstavio novo ime, kao da je reč o čoveku. Kasnije kada sam čitao knjige, prepoznao sam ljubav prema životinjama. Danas se opraštamo od prijatelja, posle pola veka poznanstva, druženja, ostavlja svoju porodicu i mnogobrojne likove iz svojih likova, koji će živeti večno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading