Prezime Nede Arnerić krije tajnu staru SEDAM VEKOVA: Njena porodica nekada se prezivala potpuno DRUGAČIJE, a evo odakle vuku KORENE

Autor:

Zabava

02.08.2022

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Naša proslavljena glumica jednom prilikom otkrila je zanimljivosti o svojoj porodici i poreklu koje su do tada bile malo poznate javnosti.

Prezime Nede Arnerić krije tajnu staru SEDAM VEKOVA: Njena porodica nekada se prezivala potpuno DRUGAČIJE, a evo odakle vuku KORENE

Foto: youtube.com/RTS Mira Adanja Polak Ekskluzivno - Zvanični kanal

Smrt lgendarne glumice Nede Arnerić 2020. godine potresla je domaću javnost. Slavna glumica napustila nas je u 67. godini, a iza sebe je ostavila niz uloga, po kojima će je publika zauvek pamtiti.

Kako je njeno prezime retko na našim prostorima, Neda je jednom prilikom gostujući u jednoj emisiji otkrila nepoznate detalje o svojoj porodici i precima.

Foto: youtube.com/ pulafilmfestival

Neda Arnerić

 

 

Naime, Neda je ovom prilikom otkrila da je prezime Arnerić došlo od imena Arnerijus, koje je nosio jedan njihov predak. Međutim, pošto se on prezivao Dobroslavić, konstatovala je da ipak nema italijansko poreklo.

- Arnerić je jedno staro prezime, Korčulansko. Ja rodoslov, moram da se pohvalim, imam negde iz 14. veka, tačno mogu da pamtim i vidim, ne da pamtim baš ne mogu, ali na papiru mogu da vidim ko su mi davni, davni preci. Arneri prezime je došlo od imena Arnerijus, to je bio neki naš čuveni predak koji se prezivao Dobroslavić, znači nismo Talijani - ispričala je Neda.

- Svi pitaju da li smo Talijani, nismo, pa u njegovu čast je cela porodica uzela od njegovog imena i napravila prezime Arneri. A početkom 20. veka, kada se počela rasplamsavati priča o Jugoslaviji i slovenstvu, južnoslovenstvu, moj deda koji je bio veliki pobornik jugoslovenske ideje, ne samo on, nego i pola porodice je dodalo -ić na kraju da bi zvučalo što slovenskije, a pola je ostalo Arneri. To je znači jedna porodica - ispričala je glumica tada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading