KONCERT ADILA MAKSUTOVIĆA U MLADENOVCU: Brojna dešavanja tokom leta u ovoj opštini!

Autor:

Zabava

17.07.2022

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koncerti i dečija predstava deo su programa kojim će se obeležiti dan opštine Mladenovac.

KONCERT ADILA MAKSUTOVIĆA U MLADENOVCU: Brojna dešavanja tokom leta u ovoj opštini!

Foto: ST/D. KADIĆ

Adil Maskutović

Gradska opština Mladenovac obeležiće 2. avgusta Dan opštine, nizom kulturnih dešavanja, među kojima je i koncert pevača Adila Maksutovića.

U toku Kulturnog leta, od 25.7 - 29.7. u atrijumu fontane, ljubitelji likovne umetnosti moći će da uživaju u izložbi radova učesnika Likovne kolonije „Mladenovac 2022.“

Poslednjeg dana jula, u Velikoj Ivanči biće organizovana tradicionalna manifestacija „Igrale se delije“, posvećena velikom srpskom pesniku Miloradu Petroviću Seljančici. U Crkvi Sv. Dimitrija u tom selu, od 18 sati, biće organizovana promocija zbornika, a od 20 sati kulturno – umetnički program u dvorištu izdvojenog odeljenja OŠ "Kosta Đukić".

Dan despota Stefana

Dan despota Stefana biće obeležen 1. avgusta u manastiru Pavlovac, sa početkom u 10 sati, a iste večeri od 18 sati, program će biti nastavljen u porti Crkve Sv. Ilije u Crkvinama gde se nalazi spomenik koji čuva sećanje na despota Stefana Lazarevića.

Dan opštine Mladenovac

U velikoj sali Centra za kulturu i turizam, sa početkom u 16 sati 2. avgusta biće upriličena Svečana Akademija na kojoj će biti uručena najviša priznanja opštine.

Najmlađe Mladenovčane 2. avgusta na gradskom trgu, od 17:30 do 19 sati, očekuje sjajna zabava, razne igre i druženje sa magičnim herojima uz poznate animatore iz beogradskog „UV Densa“. Deca će biti u prilici da se druže sa Duhom iz lampe, robotom koji je visok tri metra, Zlatnom rajskom pticom i elegantnom junakinjom Violet.

Koncert poznatog Mladenovčanina Petra Nisića zakazan je za 20 sati. Nisiću će se na bini, na platou ispred zgrade opštine, pridružiti još jedan Mladenovčanin, Aleksandar Damnjanović.

Od 21 sat za Mladenovčane će pevati Adil Maksutović.

Da podsetimo, današnja naselja u mladenovačkom kraju pominju se još u srednjem veku, dok su prvi zvanični podaci o naselju na ovom području iz 1528. godine. Kralj Aleksandar Obrenović je 2. avgusta 1893. godine, ukazom, Mladenovac proglasio varošicom i od tada počinje moderna istorija Mladenovca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading