ANA VUČIĆ NA SCENI OGOLILA ŽIVOT MARGITE STEFANOVIĆ: Kako sam postala crna princeza srpskog roka!

Autor:

Zabava

14.06.2022

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Vučić otkrila je u iskrenom intervjuu za Republika.rs sve o njenom životu.

ANA VUČIĆ NA SCENI OGOLILA ŽIVOT MARGITE STEFANOVIĆ: Kako sam postala crna princeza srpskog roka!

Foto: Andrijana Novaković

Gradeći karijeru u popularnim domaćim serijama mlada glumica Ana Vučić pred sebe je postavila najzahtevniji zadatak - da tragičnu sudbinu Margite Stefanović, nekadašnje članice kultne rok grupe EKV, pretoči u pozorišni komad. Na ovaj korak nisu se odlučili ni mnogo iskusniji od nje, a Ana je uz mnogo truda, rada i talenta uspela da publici otkrije malo poznate detalje iz života "crne princeze" srpskog rokenrola. U monodrami "Kao da smo bile nekad", koji izvodi na novoj kamernoj sceni "Studio" u Beogradu, kroz likove Magi, s jedne, i njene majke, s druge strane, postavlja pitanje da li ponekad roditeljska najbolja namera dovodi do propasti deteta.

Republika

Foto: Andrijana Novaković

Ana Vučić

 

- Prvobitno je to bio zadatak za ispit, i na predlog profesora da je bolje da mi, studenti sami napišemo i osmislimo svoj komad dugo sam razmišljala šta ću da radim. Margita mi se učinila inspirativnom, a i veliki sam poštovalac njenog lika i dela. Verovala sam da iz njenog života mogu da izvučem nešto veoma važno, kako za mene, tako i za druge - poručuje glumica za Republika.rs.

Tragičan život Magi i dalje intrigira, a Vučićeva ističe da je želela publici da predstavi onaj deo njenog života o kojem se malo zna.

- Mnogo sam čitala, gledala, sedela sa ljudima koji su je poznavali i tako malo po malo sklapala priču i sliku onako kako ja to doživljavam. Magi je živela turbulentno, a mene je iz svih saznanja zaintrigirao odnos njene majke i nje. Tako sam kroz nju zapravo napravila univerzalnu priču o roditeljstvu i tome koliko nekad roditelj iz najbolje namere napravi kontraefekat, što je u neku ruku ovde slučaj. Da li je njen život opomena, ne znam, ali verujem da svako može da se prepozna i uvidi neke stvari - ističe Vučićeva.

Kao da je bila nekad, kao da je bila tu, Magi bi danas imala poruku za
mlade.

Republika

Foto: Anđelija Garić

Ana Vučić biografija

 

- Komad se zove "Kao da smo bile nekad" upravo jer su ona i njena majka bile nekad, ali su pogrešno bile. Sigurna sam da bi Magi ljudima danas poručila da se ne lažu, da budu to što jesu, a nadasve da budu ljudi - priča naša sagovornica i dodaje da nije mogla ni da nasluti da će monodrama u ljudima probuditi tako duboke emocije.

- Nisam imala predstavu o tome kako će neko reagovati, međutim baš iz razloga što je na ispitu ostavila odličan utisak, nakon nekog vremena skupila sam hrabrost i rešila da moja stvar živi. Najčešći komentar je da je potresno, neki su dolazili i više puta da pogledaju ovu predstavu. Valjda se samo kroz dramu doživi katarza.

Republika

Foto: Anđelija Garić

Ana Vučić o monodrami

 

U dosadašnjoj karijeri Ana je ostvarila uloge u nekoliko domaćih serija

- "Preživeti Beograd", "Urgentni centar", "Radio Mileva"... Naglašava da
su joj sve veoma drage i da je svaka predstavljala izazov.

- Nijednu ne smatram najznačajnijom jer mislim da me takva tek čeka.
Jedan meni veoma drag stariji kolega mi je rekao da je u glumi sve prolazno i da te danas ima, sutra nema. Tako i ja gledam na ovaj posao i čini mi se da onda sve što radim, radim do kraja kao da je poslednje
- završava Vučićeva.

Osim glumačkog talenta Ana odmalena neguje svoj dar za muziku. Uspela je
da spoji dve strasti u jednu i publici prikaže sve šta ume. Trenutno u
Pozorištu na Terazijama priprema novi mjuzikl "Crni leptir", čiju osnovu
čine hitovi legendarne Ju grupe.

- Kao mala sam već znala da želim da mi gluma bude profesija, a muzika
hobi. Obe stvari su jednako prisutne u mom životu i ne bih ih ni u jednom segmentu odvajala
- naglašava Vučićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading