SVI STE ZNALI PAVLA VUISIĆA i obožavali ga kao simpatičnog "MRGUDA", a niko nije znao KO MU JE ROĐENI BRAT: Svi su ih MEŠALI U FILMOVIMA, a evo ko je on! (FOTO)

Autor:

Zabava

14.04.2022

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pavle Vujisić je imao brata takođe glumca sa kojim su ga dosta puta mešali!

SVI STE ZNALI PAVLA VUISIĆA i obožavali ga kao simpatičnog "MRGUDA", a niko nije znao KO MU JE ROĐENI BRAT: Svi su ih MEŠALI U FILMOVIMA, a evo ko je on! (FOTO)

Foto: Youtube Printscreen/ TKvideoteka

Sigurno se nekad svakome od vas desilo da ste ugledali legendarnog glumca Pavla Vuisića u nekoj od uloga iako ste za trenutak posumnjali da je on, jer nije nosio svoje karakteristične brkove po kojima je bio prepoznatljiv, bili ste u pravu, to i nije bio on već njegov rođeni brat Dušan, malo ko zna da je Pavle imao brata, a kamoli da su toliko ličili.

Pavla Vuisića svi pamtimo iz kultnih filmova i serija kao simpatičnog “mrguda” dok je njegov brat takođe glumac Dušan Vujisić je igrao u 40 filmova, uglavnom sporedne uloge.

Republika

Foto: Youtube Printscreen/ TKvideoteka

Dušan Vujisić

 

Pre nego što je uplovio u glumačke vode, bio je aktivni oficir jugoslovenske ratne mornarice, kao kapetan torpednog čamca.

Glumio je uz brata, prvo u filmu “Šešir profesora Koste Vujića” iz 1972. godine, a zatim i u serijalu “Povratku otpisanih” – fanovi serije sećaju ga se po epizodnoj ulozi mašinovođe, gde je igrao Jeftu u sceni kada Lane Gutović, ulazi na stanicu kako bi prijavio da su komunisti preuzeli ministarski automobil.

Tek kasnije doznalo se da njih dvojica nisu bili u dobrim odnosima i da su bili potpuno različiti. Ono što je zanimljivo da je Pavle izbacio slovo j iz prezimena, dok ga je Dušan zadržao.

Dušan Vujisić preminuo je 1977. godine, a Pavle jedanest godina kasnije 1988.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
SREČKO Šubaša

15.04.2022 08:36

Poćivali u miru božjem sućut obitelji i prijateljima