PREMINULA NA SVOJ 33. ROĐENDAN U JEZIVIM MUKAMA: Tragedija glumice ČUDESNE LEPOTE, glumila u kultnim filmovima, A SKONČALA NA UŽASAN NAČIN! (FOTO)

Autor:

Zabava

24.02.2022

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gordana Kosanović je preminula pre 35 godina, glumila je u kultnim filmovima, a sad su je svi zaboravili!

PREMINULA NA SVOJ 33. ROĐENDAN U JEZIVIM MUKAMA: Tragedija glumice ČUDESNE LEPOTE, glumila u kultnim filmovima, A SKONČALA NA UŽASAN NAČIN! (FOTO)

Foto: youtube printscreen

U avgustu prethodne godine navršeno je 35 godina od smrti glumice začudne lepote Gordane Kosanović, koje je ovaj svet napustila 8. marta 1986. na svoj 33. rođendan, nakon teške bolesti.

Gordana je prvi put na filmu igrala 1976. godine u “Vrhovima Zelengore” Zdravka Velimirovića. Iste godine dobija i ulogu u filmu “Čuvar plaže” u režiji Gorana Paskaljevića. Igrala je u filmovima “Osvajanje slobode” u režiji Zdravka Šotre i “Usijanje” Bore Draškovića i “Piknik u Topoli”.

 

 

Glumica je napravila i internacionalnu karijeru, a predstave koje je igrala u nemačkom pozorištu Teatar na Ruru sve su emitovane na nemačkoj nacionalnoj televiziji, sve sem poslednje predstave “Lulu”, koji je igrala tri meseca pre smrti, teško bolesna.

Umrla je sa samo 33 godine na svoj rođendan, 8. avgusta 1986, i po sopstvenoj želji, sahranjena u Dićima pored svoje bake Mašinke. Posle njene smrti, pozorište u Milhajmu ustanovilo je nagradu “Gordana Kosanović”, koja se dodeljuje svake druge godine. Šteta samo što se Gordane u našoj zemlji retko ko seća, piše Objektiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading