NJEGA SU TUŽILI MARIJA I MARKO: Reditelj serije "Porodica" otkrio zbog čega je napravio projekat o Miloševićima!

Autor:

Zabava

04.04.2021

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reditelj serije "Porodica" progovorio je o tužbi Marije i Marka Miloševića.

RepublikaFoto: Promo foto
Zbog serije "Porodica" Marija i Marko Milošević rešili su da tuže reditelja Bojana Vuletića...

Poslednja, peta epizoda, serije "Porodica", Bojana Vuletića, prikazana je u petak. Njeno snimanje i prikazivanje diglo je veliku prašinu u medijima, a sada je reditelj rešio da je prokomentariše.

- Milošević, koji ulazi u ćeliju namenjenu njegovim političkim protivnicima, jeste detalj koji samo život može da namesti. Nijedan reditelj ili scenarista ne može da izmisli tako prefinjenu ironiju sudbine iz koje se jasno zaključuje kraj cele njegove vladavine, a koja jasno govori o čoveku koji je simbolički napravio sam sebi zatvor iz koga više nije mogao da se izvuče. To je kraj dostojan šekspirovske tragedije - kazao je za "Kurir" reditelj o svom istorijski i kulturno značajnom delu i dodao:

- Ogromna većina pozitivnih reakcija na seriju govori da je cela ekipa, s producentima iz "Fajerflaja"na čelu, bila u pravu kada je odlučila da zajedno sa mnom krene u ovu hrabru i neizvesnu avanturu. Mislim da smo probili led i ohrabrili mnoge druge da počnu da govore o bliskoj prošlosti i o "neprijatnim" temama, jer to jeste zadatak umetnosti. Da se otkriva ono što se sakriva, da se postavljaju neugodna pitanja ljudima koji su još uvek živi.

RepublikaFoto: Printscreen
Ova serija izazvala je lavinu komentara...

S obzirom da su deca Slobodana Miloševića, Marija i Marko, rešila da ga tuže, očekivano bi bilo da se Bojan uplašio, ali reditelj je na to kratko rekao:

- Ne. Da sam se plašio bilo čega ili koga, nikada ne bih započeo rad na ovoj seriji. Mislim da su svi prikazani dostojanstveno.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal
Bojan Vuletić ponosan je na seriju "Porodica"...

Prokomentarisao je i poruku koju svi treba da izvuku iz serije.

- Pre svega, ovo je priča o podeljenoj Srbiji. O podeljenim porodicama, o ostrašćenosti između najbližih izazvanoj politkom, a koju možemo da vidimo i danas. U svakom društvu postoje podele, suprotna mišljenja, tumačenja, jedino se to kod nas uvek diže na nivo ozbiljnih sukoba. Ne znam zašto je to tako, ali serija upravo govori o tome. O toj ostrašćenoj podeljenosti - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sumadija

04.04.2021 13:06

Ne gledam,bez veze mi je serija.Mira je dobra,nema pare su ti cudo uvek fale ili hvale.