MIRA BANJAC JE DANAS NAPUNILA 91 GODINU: Jedna osoba promenila joj je sudbinu, danas bi Holivud pričao o njoj!

Autor: Republik.rs

Zabava

04.11.2020

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarna glumica.

RepublikaFoto: Tanjug
Mira Banjac

Mira Banjac je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica. Rođena je 4. novembra 1929. godine u Erdeviku.  Njeno detinjstvo krojila je uzbudljiva porodična priča o kojoj se malo zna.

Majka joj je bila rodom iz Erdevika, a otac je veći deo života proveo u Detroitu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). On je potomak Sremaca koji su emigrirali u Ameriku, a u Erdevik je prvi put došao tek kada je imao 21 godinu. Njeni roditelji su se venčali, a da se nisu ni poznavali.

 

 

 


Nakon četiri godine on je poželeo da se vrati u SAD, uz obećanje da će poslati kartu za suprugu i ćerku kako bi mu se tamo pridružile. Svoje obećanje je i ispunio, ali Mirini ujaci nisu dopustili da ona i majka krenu na tako daleko putovanje. Zato su ostale u Erdeviku.

 

 

Da je Mira ipak sa majkom otišla u SAD, sa svojim neverovatnim talentom za glumu, čini se da bi joj holivudska karijera bila zagarantovana. Ipak, Mira je svakako obeležila srpsku i jugoslovenstvu kinematografiju i njene uloge će se uvek  pamtiti.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading