TUGA DO NEBA! Preminula naša poznata novinarka! Svi ste je gledali u "Zadruzi", iza sebe ostavila MALOLETNO DETE!

Autor:

Zabava

26.05.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tanja je preminula u 40. godini, a pored novinarstva, bavila se i nastavničkim pozivom!

TUGA DO NEBA! Preminula naša poznata novinarka! Svi ste je gledali u "Zadruzi", iza sebe ostavila MALOLETNO DETE!

Foto: screenshot Pink tv

Poznata novinarka Tanja Svilanović, poznatija kao Tanja Res, preminula je u noći između petka i subote u 40. godini. Tanja se najviše bavila temama iz šoubiznisa, a prema nezvaničnim informacijama, uzrok smrti je srčani zastoj, prenosi "Kurir".

Tanja se pored novinarstva bavila i nastavničkim pozivom. Ona je predavala sociologiju u gimnaziji u Beogradu. Tokom svoje profesionalne karijere, radila je u redakcijama novina Alo!, Objektiv i Informer. Iza sebe je ostavila maloletno dete.

Komemoracija povodom Tanjine smrti biće održana sutra, u ponedeljak u 11 časova u 14. beogradskoj gimnaziji.

ŠTA JE SRČANI ZASTOJ?

Srčani zastoj podrazumeva odsutnost kontrakcija ili neprikladne kontrakcije srčanih komora koje odmah dovode do prestanka cirkulacije krvi.

Veliki je broj uzroka koji dovode do srčanog zastoja, pre svega to su komorska fibrilacija, bradiaritmije, asistolija, ishemijska bolest srca, hipertrofija miokarda, miokarditisi, srčana insufincijencija, bolesti sprovodnog sistema i dr.

Srčani zastoj se odlikuje naglim gubitkom svesti zbog prestanka moždane cirkulacije. Prestanak respiracije uvek sledi prestanku cirkulacije i obično se registruju nekoliko dubokih respiracija pre prestanka disanja. Javlja se cijanoza (pomodrelost) koja se produbljuje. Puls se ne može opipati zenice se šire i posle 1 minuta su delimično, a posle 2 minuta potpuno dilatirane. Vreme od prestanka cirkulacije do još očuvanih životnih funkcija na nivou ćelija naziva se klinička smrt. Posle 4 do 6 minuta nastaje ireverzibilno oštećenje mozga i biološka smrt, prenosi "Stetoskop.info".

Od Tanje su se oprostile voljene kolege, ali i deca kojoj je predavala u školi. Redakcija portala Republika i dnevnog lista Srpski telegraf izjavljuje najiskrenije saučešće Tanjinoj porodici.

U nastavku možete pogledati jedno od Tanjinih gostovanja i ocenjivanja zadrugara u muzičkom takmičenju "Zadrugovizija", gde je kao često umela i da im da muzičke savete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Milan

26.05.2024 18:34

Iskreno saucesce,mlada zena ali "poznata novinarka" radila u Zadruzi.Strasno!!