PREMINULA JUGOSLOVENSKA PEVAČICA: Ćerka potvrdila TRAGIČNE VESTI!

Autor:

Zabava

01.04.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Vera Svoboda preminula je iznenada!

Pevačica Vera Svoboda preminula je u 88. godini života, ostavljajući iza sebe bogato nasleđe u svetu jugoslovenske muzike, a tragične vesti potvrdila je njena ćerka, piše Telegrad. Rođena i odrasla u Osijeku, Vera je svoju ljubav prema muzici negovala od najranijih dana. Pohađala je muzičku školu 'Franjo Kuhač' u svom rodnom gradu, gde je već tada pokazivala izuzetan talenat za pevanje.

Sa samo 16 godina, Vera je započela svoju profesionalnu karijeru nastupajući na Radio Osijeku i u pozorišnim predstavama. Njen neodoljivi glas i harizma ubrzo su je lansirali u svet jugoslovenske muzičke scene, gde je postala jedna od najvećih zvezda 70-ih godina. Proslavila se izvođenjem narodnih i starogradskih pesama, osvajajući srca publike širom bivše Jugoslavije.

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@crorec

Vera Svoboda

 


Vera Svoboda nije bila ograničena samo na jugoslovensku scenu. Nastupala je i van granica zemlje, osvajajući publiku u brojnim evropskim i prekookeanskim zemljama, posebno među hrvatskim iseljenicima. Njeni koncerti bili su prilika da se ljubitelji njene muzike širom sveta okupe i uživaju u njenim izuzetnim nastupima.

Vera Svoboda je svoj status umetnice zvanično dobila 1975. godine, a svoju umetničku zaostavštinu ostavila je kao trajni pečat u istoriji jugoslovenske muzike. Njen odlazak u ponedeljak ujutro ostavlja prazninu koju će teško popuniti, ali će njena muzika zauvek ostati kao sećanje na jednu od najvećih muzičkih zvezda regiona.

Osijek, grad u kojem je provela ceo svoj život, biće mesto gde će pevačica Vera Svoboda pronaći večni mir. Njen doprinos muzičkom nasleđu bivše Jugoslavije neće biti zaboravljen, već će nastaviti da živi kroz njene nezaboravne pesme i legendarne nastupe.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading